Партията на Стефан Янев иска КСНС без лидерите на ПП и Бойко Борисов

OFFNews 29 май 2023 в 13:16 4410 3

Стефан Янев

Снимка БГНЕС/архив

Партията на Стефан Янев иска КСНС

Партията на бившия служебен премиер Стефан Янев "Български възход" настоява президентът Румен Радев да свика извънредно заседание на КСНС, в което да не участват Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Бойко Борисов и Мария Габриел.

Причината е разпространеният запис от народния представител Радостин Василев от заседанието на НС на "Продължаваме промяната", който според БВ "изкара на
показ истинската визия за управление на страната, която има носителят на втория проучвателен мандат коалиция „Продължаваме Промяната-Демократична България“. 

"Изказаните тези от Асен Василев и Кирил Петков заплашват националната сигурност и граничат с държавна измяна. От записа стана ясно как съдебната власт, МВР, ДАНС, ДАР и ДАТО ще бъдат употребени като инструмент за политическо влияние. От друга страна ГЕРБ не прекратиха участието в бъдещ общ кабинет, въпреки скандалните изказвания и намерения на лидерите на Продължаваме Промяната-Демократична България", пишат от БВ. 

На КСНС ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да "излъчат свои представители, които да не са участвали в преговорите за съставяне на правителство. В рамките на това заседание службите за сигурност да дадат ясен отговор дали чужди държави се наместват и имат влияние над вътрешнополитическите процеси в България. При наличие на данни за закононарушение очакваме прокуратурата да се самосезира, настояват още от Български възход. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

3

Johnny B Goode

29.05 2023 в 18:16

Тоя пък плужек кой беше?

1000

2

tahion

29.05 2023 в 15:00

Това е искане за преврат. За ПП и ГЕРБ са гласували 1.2 милиона, няма как една фуражка да иска такова нещо.

17439

1

мнение от IP

29.05 2023 в 13:39

Всякакви изплуваха отвсякъде. Всички много добре знаят, че смисълът на казаното от Асен Василев няма нищо общо с техните фантасмагории. Ама пък защо да не се погаврят малко, сега им е паднало. Само че отвращават.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика