Панев: Депутатският паркинг до 'Св. Александър Невски' трябва да бъде разчистен

Ружа Райчева 05 януари 2022 в 11:02 2424 0

Снимка Архив

Пространството около катедралата "Св. Александър Невски" трябва да бъде разчистено от автомобили и паркингът на народните представители премахнат. В крайна сметка не е добра идея да има по-равни от другите и депутатите не трябва да се ползваме с привлегии в това отношение.

Това заяви съпредседателят на "Зелено движение" Владислав Панев след края на първото пленарно заседание на парламента за 2022. 

"Напротив – паркирането в София трябва да бъде по-недостъпно, така че да се стимулират останалите форми на обществен транспорт", каза той и добави, че поддържа тази теза от времето, когато беше общински съветник в Столична община. 

Според Владислав Панев депутатите трябва да дават пример на гражданите:

"Аз например дойдох с метро на работа, не виждам и как това би било проблем за когото и да било от колегите."

През юни Столичният общински съвет прекрати действащия от 2007 г. договор с Народното събрание за т.нар. депутатски паркинг на площад „Св. Александър Невски“. Въпреки това преди разпускането на 46-ото НС депутатите успяха да си запазят паркоместата, като ги "маскираха" като зони за сигурност край "Св. Александър Невски". 

Контурите на въпросните "зони за сигурност" обаче съвсем точно следват границите на сегашните паркинги, като явно целта е депутатите и служителите на НС безпрепятствено и безплатно да могат да паркират личните си автомобили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews