СОС закри депутатския паркинг до Св. Александър Невски

Местата стават част от синя зона

OFFNews 24 юни 2021 в 12:31 2717 1

Столичният общински съвет прекрати действащия от 2007 г. договор с Народното събрание за т.нар. депутатски паркинг на площад „Св. Александър Невски“. 

Досега Народното събрание ползваше 105 паркоместа между храма и сградата на НС на цена по 100 лв. на месец без ДДС. Сега тези места стават част от синята зона за паркиране. Тя ще бъде увеличена с 50 места. 

От 89 на 50 стават паркоместата за депутатите на площад "Жельо Желев" - пространството между ул. "Московска", парламента и бул. "Цар Освободител". За тях НС ще плаща по 650 лева на месец. Освободените също се вливат в синя зона. 

СОС реши още местата за паркиране на депутатите на другия паркинг, който Народното събрание ползва – на площад „Жельо Желев“ (пространството между бившия Партиен дом и Националната художествена галерия), да бъдат намалени от 89 до 50 броя. За тях администрацията на парламента ще плаща по 650 лв. на месец на Столична община. Другите освободени паркоместа на площада също ще се влеят в синята зона на София. 

Според доклада на вносителя Карлос Контрера Центърът за градска мобилност трябва да сключи нов договор за "служебен абонамент" с Народното събрание за 50 паркоместа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови