Отстраниха от длъжност кмета на Ракитово

Диана Варникова 22 ноември 2022 в 07:44 2253 0

Георги Холянов

Снимка Архив

Кметът на Ракитово Георги Холянов бе остранен

Общинската избирателна комисия в Ракитово на закрито заседание с 6 на 4 гласа взе решение да отстрани от длъжност кмета на община Ракитово Георги Холянов.

До това решение се стигна по повод на сигнал от местния жител Димитър Делиев, в който се твърди, че кметът продължава да управлява като едноличен собственик три търговски дружества - “Цвета къмпани”, “Кос Хол 1” и “Кос Хол 2”. По закон кметовете на общини не могат да извършват търговска дейност, да бъдат контрольори, управители и прокуристи на търговски дружества по време на своя мандат.

В писмото са приложени и справки от Търговския регистър, че към момента Холянов има три търговски дружества, на които е едноличен собственик на капитала. Общинската избирателна комисия се събра на заседание още на 9 ноември, но тогава не се стигна до решение. 

Георги Холянов седна на кметския стол след частичните избори в началото на юли тази година. Дотогава община Ракитово се управляваше от баща му Костадин Холянов, който почина след кратко боледуване.

Предстои Общинският съвет в Ракитово да избере временно изпълняващ длъжността кмет, до провеждането на редовни местни избори в края на следващата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови