Орешарски уважи Конгреса на БСП

OFFNews 27 юли 2014 в 12:14 2218 0

Племен Орешарски

Премиерът в оставка Пламен Орешарски дойде на Конгреса на БСП въпреки охладнелите отношения между столетницата и Орешарски от последните две седмици.

След като парламентът гласува оставката на кабинета "Орешарски", премиерът обяви, че е поканен но форум на левицата, на която ще се избира нов лидер, но все още не е решил дали ще уважи поканата.

Той ядоса социалистите с проект на промени в държавния бюджет, който не беше съгласувал с тях и с отказа да номинира Кристиян Вигенин за еврокомисар. Орешарски застана зад кандидатурата на Кристалина Георгиева.

Точно в 11 ч. Орешарски и вицепремиерът Зинаида Златанова заеха местата си в зала 1 на НДК. Присъстват и други министри в оставка, но липсват представители на ДПС. Лютви Местан е изпратил поздравителна телеграма.

Делегатите на висшия партиен форум са 784.

Очаква се днес социалистите да си изберат нов лидер. Кандидатите са рекорден брой - 29.

Шестима души вече са направили самоотвод - Борислав Гуцанов, Георги Пирински, Николай Малинов, Александър Симов, Георги Петърнейчев и Милко Багдасаров. Сред номинираните са още настоящият лидер Сергей Станишев и актьорът Стефан Данаилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!