Нежеланият от Иванчева Румен Русев все пак стана кмет на 'Младост'

Мартин Георгиев 03 май 2018 в 12:38 5804 1

Румен Русев (л) и Владимир Клисуров

И.д. кметът на "Младост" и досегашен заместник-кмет на района Владимир Клисуров е упълномощил другия заместник-кмет Румен Русев да поеме кметския пост, съобщиха двамата на пресконференция. Самият Клисуров депозира оставка и излиза в отпуск, а след него ще напусне общината.

Вече стана ясно, че посоченият от титуляра Десислава Иванчева за неин заместник Владимир Клисуров не желае да поеме длъжността, докато тя е в ареста. Затова той е подписал заповед, с която упълномощава Русев за мястото. "Посочих, че не се чувствам компетентен. Архитект Русев би могъл да се справи", каза той пред журналисти днес.

"Попаднах в един казус и имам два пътя. Поставят ме на място с две дилеми. Или трябва да разписвам тези (документи), които са ни пратили наготово от главния архитект Здравков. Трябва да напускаме сума ти строежи. Втората алтернатива е дела, съд за неспазени срокове по ЗУТ", сподели Клисуров. И уточни, че е излязъл в отпуск до края на следващата седмица, след което ще напусне общината. До момента, в периода си по заместване, разписвал документи, но не и такива, свързани със строежи.

Румен Русев на свой ред обясни, че всички документи, подадени по законосъобразен начин, ще бъдат придвижени. "Ще си изцапам ръцете, да. Откога законът цапа ръцете", коментира той въпрос относно съдбата на множеството строителни проекти в общината. Нямал представа защо Иванчева го посочи за човека, когото "гласят" за нейния пост. Това тя направи по време на гледането на мярката ѝ в съда, като изрично обяви, че желае не Русев, а Клисуров да поеме поста ѝ.

Владимир Клисуров коментира, че спрените преписки от кметицата Десислава Иванчева са за проекти, които биха се осъществили против волята на гражданите и за които е имало стотици подписи и възражения. Информация за тях била препращана към кмета Йорданка Фандъкова и главния архитект на столицата.

Той подчерта, че не се отрича от Иванчева. "Страх ме е да не ми се случи това, което се случи на нея, и едновременно с това се чувствам безсилен", сподели той. По думите му кметицата се опасявала, че може да ѝ се случи точно това.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!