Quantcast

Настимир Ананиев, Волт: Изборът не е само измежду 'близнаците' ГЕРБ и БСП

OFFNews Последна промяна на 17 май 2019 в 12:50 1470 0

Настимир Ананиев

"Големите партии се крият от дебатите за бъдещето на Европа! Те искат подкрепата и гласовете на хората, а в същото време се страхуват от грешки и не смеят да разяснят визиите си бъдещето на ЕС и България." Това заяви водачът на листата на "Волт" – Настимир Ананиев, в телевизионен дебат.

„Трите големи национални телевизии не дават ефирно време на новите формации. По този начин принуждават гражданите да избират само между статуквото и „близнаците“ - ГЕРБ и БСП. Много е смущаващо и как националистическите формации влизат в ролята на опозиция, въпреки че над две години са в управлението. Чрез този си ход явно опитват да прикрият провала в политиките си. Нека хората не забравят, че преди парламентарните избори обещаха минимална пенсия от 300 лв., а впоследствие забравиха за най-уязвимата група от обществото – пенсионерите“, заяви Ананиев.

Той коментира и злоупотребите с парите от Европейския съюз. По думите му трябва да променим управлението на цялата страна. По този начин ще има строг контрол на средствата, ще се търси лична отговорност и гражданите ще усетят ползите от членството ни в най-престижния съюз в историята.

„Хората са бедни заради корупция и заради лошото управление на публичния ресурс. След 12 години членство в ЕС хората не се усещат равни на останалите народи, защото стандартът на живот е много по-нисък. От "Волт" искаме да променим точно това. Да постигнем европейски доходи, европейско самочувствие, европейско здравеопазване, както и съживяване на семейния и микро бизнес, който да генерира хиляди работни места и да стане гръбнак на една силна европейска икономика. Тези неща ще повишат стандарта на живот и на българите няма да им се налага да напускат собствената си държава. Освен това трябва да измислим механизми, чрез които да върнем заминалите в България, защото те са също ценен капитал за страната“, посочи лидерът на "Волт" Настимир Ананиев.

Според него българите не знаят кой ги представлява в Европейския парламент. За съжаление, депутатите там не защитават интереса ни по най-добрия начин. Показва го и пропускането на пакета „Мобилност“, който е подминат още в началото дори от еврокомисаря ни. Впоследствие депутатите направиха редица пропуски и се стигна до комични ситуации, при които се оправдаваха със закъснения на полети. Освен това загубихме подкрепата на съюзници като Чехия и Унгария, които можеха да наклонят везните в битката за българските превозвачи, каза Ананиев.

Водачът на листата на "Волт" смята, че Европа е в лидерска криза. По думите му не може Жан-Клод Юнкер да предлага цели 5 варианта за бъдещето на съюза. Партия "Волт" е за реформи, които да направят ЕС глобален лидер, който е равен на САЩ и Китай.

„Брекзит разклати Европейския съюз, но ние категорично вярваме във федерализма, заяви Ананиев. - Силна и федерална Европа ще направи живота на всеки български гражданин по-добър."

ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !