На ГЕРБ и ДПС ще бъде отказано това, което смятат за свое право - първа брачна нощ с всяко управление

Христо Иванов призовава: Нито глас за Пеевски! Вотът трябва да постави ДПС под карантина, защото са носители на корупционен вирус - казва той

Ружа Райчева 26 октомври 2021 в 11:51 5274 1

Снимка Стопкадър Фейсбук

В новото Народно събрание ще се появят нови сили, които категорично няма да дадат достъп на ГЕРБ и ДПС до властта, убеден е съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Този модел сега се намира на кръстопът. Тези хора много добре разбират, че има шанс в новия парламент да им бъде отказано това, което смятат за свое право - първа брачна нощ с всяко управление. Нещо повече, наложени са им санкциите по закона "Магнитски" от американското правителство и за пръв път са в такава изолация", заяви той по време на включване на живо от Велико Търново.

Именно в Старопрестолната столица на България водач на листата на ДПС е Делян Пеевски.

"Наглата кандидатура на Делян Пеевски е предизвикателство към всеки български европеец и патриот. Както знаете, Пеевски е олицетворение на модела на Сарая и на модела около ДПС. Когато виждаме Пеевски на безпрецедентна среща с кмета на Велико Търново Даниел Панов, виждаме модела на българското мафиотското овладяване на държавността в България.

(...)

Помислете си как Пеевски се появява в тази кампания като някой, който щял да помага и да прави добрини. Някой може ли да обясни как е забогатял Пеевски, как е създал едно работно място? Някой може ли да обясни как Ахмед Доган е станал енергиен магнат?", попита Иванов.

По този повод номинацията му Иванов призова за Пеевски да не бъде даден нито един глас и такъв призив да отправят и водачите на листи от други политически формации:

"Искам да се обърна уважително към всички останали политически формации тук в Търново: конкретно към Андрей Чорбанов от "Има такъв народ", Йордан Терзийски от „Продължаваме промяната“, към Минчо Христов от „Изправи се, БГ! Ние идваме“ и Явор Божанков от БСП. Нека заедно да призовем българските граждани и избиратели от Велико Търново да не пуснат нито един глас за Пеевски!".

По думите му това би излъчило управление, което да постави ДПС под карантина, защото те са носители на "корупционния вирус".

Според Христо Иванов неслучайно ДПС се явяват на избори с "наглия слоган" - "За държавността!".

"Дали е държавността на нашите деца, на бъдещето и работните места с добавена стойност или държавността на мафията? Това е въпрос на национално достойнство, патриотизъм и грижа за нашите деца и бъдеще!", заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

1

Moirae

26.10 2021 в 12:44

Нито глас за ДПС! Нито за онез, който се правят, че не виждат какво представлява ДПС.