Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Миков изгони депутат на ГЕРБ от заседанието

OFFNews 20 март 2014 в 10:21 5693 11

Михаил Миков

Снимка БГНЕС

Депутатът от ПГ ГЕРБ Георги Андонов бе отстранен от заседанието заради своето поведение.

Повод за изблика на Андонов станаха думи на зам.-председателя на ПГ "Атака" Десислав Чуколов.

"Ние предлагаме на президента имената, предлагаме и разпределението. И това му е много на президента. Говорим за президента Росен Плевнелиев, човекът, който 2011 г. беше избран с малко. (...) И ние оставяме на този човек, на този човечец...", каза Чуколов и взриви дясната страна на пленарната зала, където седят депутатите на ГЕРБ.

Председателят на парламента Михаил Миков опита да направи забележка на Чуколов, но бе прекъснат от виковете на Андонов. Заради крясъците си депутатът на ГЕРБ бе изгонен от пленарното заседание.

Със задоволство народният представител от "Атака" продължи с подмятанията си.

"Гошко, недей така. Иди да играеш на пясъка, Гошко, недей тука", обърна се презрително към колегата си Чуколов.

Изказването на Чуколов бе част от дебата около избора на ръководство на ЦИК.

В тази връзка Чуколов, от името на ПГ "Атака", направи предложение ГЕРБ да нямат представители в ръководството на ЦИК и да се ограничат правомощията на президента.

Друга идея на "Атака" е да не се дава представител в ЦИК на "Синята коалиция", защото такава коалиция вече не съществува. (Изборният кодекс разписва, че извънпарламентарните партии, които имат евродепутат, имат право на един представител в ЦИК).

"Кой я представлява тая "Синя коалиция"? Кой? Реформаторчетата ли, онези соросоидчета ли", попита Чуколов.

"Това, което се случва в българския парламент, е по вина на председателстващия днешното заседание, защото той позволи на няколко пъти обидни твърдения. Бяха направени внушения за 2011 г., но има произнасяне от компетентните институции за легитимността на тези избори. Никой не говори за внушенията и манипулациите от 2013 г., направени след сигнал на Мая Манолова", отвърна на атаките зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!