Мангъров стана сътрудник на Елена Гунчева от ''Възраждане'' в НС

OFFNews 20 януари 2022 в 19:00 6545 19

Доц. Атанас Мангъров стана сътрудник в Народното събрание на депутатката от "Възраждане" Елена Гунчева, става ясно от профила на Гунчева в сайта на парламента. 

Мангъров беше кандидат за депутат от АБВ на изборите през 2021 г., а по-късно стана яростен защитник на тезите на "Възраждане" и дори се включи в протеста им миналата сряда.

Той беше и сред представителите на партията на Костадин Костадинов, които се срещнаха с премиера за създаване на работна група за зеления сертификат. 

Днес Управителният съвет на Български лекарски съюз сезира Столичната комисия по професионална етика заради "поредните неверни твърдения и откровени лъжи" на доц. Атанас Мангъров. Според БЛС с изказванията си, подкрепени от псевдонаучни аргументи, той погазва етичните принципи на лекарската професия, посочват от съсловната организация.

От профила на Гунчева в сайта на Народното събрание става ясно, че Мангъров е нещатен сътрудник за медицина. Депутатката има и още един сътрудник - Стефан Бъчваров, за финанси, икономика и европейски фондове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1331

19

ваксиниран

21.01 2022 в 10:38

Тук нищо не казваш по същество.

1331

17

ваксиниран

21.01 2022 в 00:20

Именно здравната система е проблемът - и е проблем за всички, не само за заболелите от ковид.

По отношение за мнението, че вирусът трябва да става по-лек, това би било вярно, ако вирулентността (колко е "лек") беше свързана със предаването. Повечето хора, обаче, предават вируса преди да станат наистина зле, или да загинат. Няма как да се селектира за вирулентност, ако разпространителите го разпространяват докато още не са зле.

Късмет сме изкарали, с две думи. Можеше да е много по-зле. И все още може.

3767

16

Име на профила

21.01 2022 в 00:01

Ето тук не споря, и докато не се вкарват хората в болници - за съжаление еикипите им страдат. И теоретично все повече.

1331

15

ваксиниран

20.01 2022 в 23:44

Профил, прав си - изпадам в крайности и се задълбах в тролене повече, отколкото ми беше идеята като започнах да пиша по темата. И обиждам реалните овчари незаслужено, за което им се извинявам - те не заслужават да ги сравнявам с тези промити наивници тук.

Проблемът с Омикрон и с факта, че е по-лек (но не е "лек" като абсолютна тежест) е, че това е резултат от един хипер-рекомбинативен вирус, който се е смесил с по-лек вирус. Другите варианти на ковид не бяха по-леки, а по-заразни от първоначалния. Необоснован оптимизъм е да мислим, че това е гарантирано бъдещето на вируса. Всъщност, фактът, че Омикрон е толкова заразен означава, че ще се появят нови варианти, само защото заболяването е масово. Няма добра причина да смятаме, че вирусът няма да се комбинира с нещо ужасно - вирус като ковид, със способностите за рекомбинация, които има, е възможно да ни изненада изключително неприятно.

По отношение на имунитета, истината е, че няма добри изследвания по въпроса. Другарят овчар прати статия, на която е прочел само заглавието - ако имаш нещо по-стабилно, бих се радвал да го прочета.

3767

14

Име на профила

20.01 2022 в 23:04

Мжду другото, сега след 10 часа отидох на въпросната фейсбук страница на Мангъров, адреса е отдолу, уж да се забавлявам.

Нивото на оментарите не успя да ме докара до самоубийство. Този наплив от чичаци, лелки, бизнесмени и бизнесменки, баби, дядовци, и всякакви други разбирани е неповторим. Направо мъчно ми стана.

Няма да цитирам нови адреси - отворете вашия герой - или паляк - Мангъров и сами ще видите.

3767

13

Име на профила

20.01 2022 в 22:34

Принципно щото ваксината срещу не-омикрон отслабна. Аз все пиша дълги коментари, не исках да задълбавам.

Според мен по-старите щамове са по-сериозни, и срещу тях ваксините помагат по-добре. Файзер казаха скоро, че работят над ваксина срещу Омикрон. Мен не ме притеснява той, аз съм дърт; притеснява ме за децата ми. Мен - и недай си Боже родителите ми - би ни бутнало нещо по-старо, и срещу него искам да се застраховам на макс. При положение, че вече така или иначе сме закупили тия ваксини - аз и ти и всички.

Аз мисля, че ако бяхме ваксинирани на примерно 80-90% нямаше да загубим толкова хора. Както всички, и аз познавам, млади си отидоха. Аз го изкарах, все тая, но не искам да го предам на някого, който няма, и затова се ваксинирам, не излизам, и се дезинфекцирам.

Българите масово не мислят като мен. Хубаво, няма да си режа вените, пиша си анонимно в интернет, пък кой - как. Дразнят ме обаче крайностите.

3767

11

Име на профила

20.01 2022 в 22:15

От цялото това преживяване само отложихме бустерната доза, която ще си сложим, за пролетта.

Това само по себе си е хубаво - хем дотогава ще има повече информация, хем чисто практически ще важи по-дълго сертификата, докато реално сега сме добре защитени.

Въпреки това не излизаме много, и си мием ръцете. Такива дебили, дето били излагали всички на риск само щото били ваксинирани, ги има само във въображението на някои хора.

По отношение на съзнателното разнасяне или си нормално човешко същество, или си катил. Ваксините нямат нищо общи, и за съжаление няма да доживеем ваксина за дебилизъм.