Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Лорер: Радев ни вкарва в международна изолация

Президентството и служебните правителства се политизират, заяви бившият министър на иновациите и растежа

OFFNews 10 октомври 2022 в 09:59 2298 1

Даниел Лорер

Снимка БТА/Владимир Шоков

Даниел Лорер

Няма причина България да не подпише декларацията за влизане на Украйна в НАТО. Там не се казва кога това ще се случи. Румен Радев превръща България в политически остров и вкарва страната в изолация, заяви пред bTV Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

"Президентството трябва да обединява българския народ. Президентството и служебните правителства се политизират, защото се опитват да създават и ръководят държавни политики. Пример за това е търсенето на нови изтребители точно в този момент", каза той.

Лорер обяви, че ако има предложение за изпращане на военна техника за Украйна, от ПП ще го подкрепят. Той е на мнение, че действията на служебния кабинет са притеснителни, защото изглежда, че се канят да управляват дълго. Лорер посочи кадровите смени в НАП и митниците като пример за това. "Възможно е смяна в Банката за развитие и Фонда на фондовете", очаква той.

"Ние смятаме, че цялата отговорност правителството да падне е на "Има такъв народ", ГЕРБ и ДПС. Сега ГЕРБ и ДПС са в парламента – тяхна е отговорността, след като избирателят им е дал първото място на изборите, да съставят работещо мнозинство", каза бившият министър на иновациите и растежа по повод възможността от коалиция в 48-ото Народно събрание.

Лорер посочи, че за ПП е ключово в потенциалното следващо правителство основни приоритети да са евроатлантизмът и борбата с корупцията.

"Нямаме претенции към имена и можем да сме гъвкави, за да сработи една конфигурация. ПП се превръща от протестна вълна в политически фактор", каза още Даниел Лорер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!