Лютви Местан: Съобщенията, че партия ДОСТ се закрива, са лъжа и провокация

OFFNews Последна промяна на 19 март 2019 в 00:49 3170 0

Лютви Местан

Партийният сайт на ДОСТ беше пробит от неизвестни лица, които публикуваха на страницата ни фалшиво обръщение уж от мое име, че партия ДОСТ се закрива, съобщи в писмо до медиите председателят на формацията Лютви Местан.

Направихме екранни снимки на фалшивото обръщение, които ще бъдат приложени към наше писмо до Главния прокурор и Министъра на вътрешните работи, с което ще настояваме за пълно разследване на провокацията, обяви Местан.

Явно определени среди в България са се притеснили от вчерашните решения, взети на заседание на Националния съвет на партията в град Пловдив. Уверяваме Ви, че ние няма да се откажем от тези решения и ще продължим смело напред, а провокациите само доказват, че сме на прав път, твърди председателят на ДОСТ.

Местан обаче не уточнява какви точно решения са взети на Националния съвет на партията в неделя, 18 март.

На 16 февруари Изпълнителният съвет на ДОСТ реши, че партията "има готовност да се яви самостоятелно на изборите за Европейски парламент", както и че е "отворена за преговори за сформиране на широка европейска коалиция с извънпарламентарни политически сили, които споделят евро-атлантическите ценности."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови