Кунева не иска всяко несъгласие да клати коалицията

ОFFNews 23 декември 2014 в 18:41 1949 9

Меглена Кунева.
Меглена Кунева.

"Не може при всяко несъгласие да започнем да се колебаем в основите на коалицията. Това е крайно безполезно", заяви Меглена Кунева пред bTV.

Според нея РБ е много полезен коалиционен партньор, тъй като казва какво мисли и се съмнява в прибързаните решения.

„Нашата програма не е тайна, нито пенсионната реформа. Тя е част от плановете на коалицията през 2015 година. Смятам, че РБ е полезен партньор, защото казва ясно какво мисли, защото се внася необходимата доза съмнение в едно решение, което е взето в последния момент без по-широко обсъждане. Смятам, че когато РБ каже: „Чакайте, не може да се преместват фондовете в НОИ и никога повече да не можеш да разчиташ на втория стълб с индивидуална партида”, това беше един много важен сигнал, който накара обществото да се заинтересува какво става с втория и третия стълб на осигуряването”, каза тя.

Вицепремиерът бе категорична, че няма колебания за пътя, по който реформаторите са поели, стига този път да носи плодове, като за пример даде съдебната реформа, която ще бъде осъществена много трудно и с голяма вътрешна опозиция от самата съдебна власт и корупцията в нея, но все пак ще бъде направена.

Кунева смята, че реформата трябва да бъде съгласувана с всички партии в парламента, като първите няколко основни закона ще бъдат предложени през февруари - закон за съдебната власт, за процесуалния кодекс и т.н.

„Нито е мека силата, нито е безобиден натискът. ЕС иска да види промяна”, коментира тя писмото на 7-те посланици на европейски страни, призоваващо за промяна в правосъдието.

Според Меглена Кунева инвеститорите се чувстват точно така, както се чувстват и българите и това трябва да се промени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!