Комитова: Никога не е имало коалиция между ВМРО и ''Български възход''. Тази новина я произведе ВМРО

OFFNews 23 февруари 2023 в 08:18 2224 0

Виолета Комитова в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Виолета Комитова в Народното събрание

Няма коалиция "Български възход" - ВМРО. ВМРО я тиражираха в публичното пространство, но ние никога не сме казвали, че ще бъдем в коалиция с тях. "Български възход" ще се яви самостоятелно на изборите, а листите вече се редят.

Това заяви пред БНТ бившият регионален министър и депутат от "Български възход" Виолета Комитова. Преди около 10 дни източници на OFFNews съобщиха, че "Български възход" ще се коалира предизборно с ВМРО, като съпредседателят на ВМРО Ангел Джамбазки заяви, че двете формации "водят разговори". Днес обаче Комитова даде ново тълкувание на случилото се:

"Новината, че ще сме в коалиция с ВМРО, я произведоха самите ВМРО. Те са се регистрирали сами за изборите, БВ също са регистрирани самостоятелно за изборите, изведнъж някой произвежда една такава новина, която се мултиплицира, включително от социологически агенции".

Арх. Виолета Комитова заяви, че партията ѝ е водила разговори с много хора от политически партии, професионални и правителствени организации, тъй като от БВ са на мнение, че диалогът трябва да бъде изнесен в обществото.

"Проява на слабост е да крещиш и да обвиняваш без обвинения, да лепиш етикети. Българското общество ако иска да лансира партии, които всеки ден ще крещят, ще се обвиняват и няма да произвеждат нищо в полза на гражданите и бизнеса, изборите предстоят. Ако искат обаче да се борим за успокояване на топката в нашето общество, за повече сигурност, защото нашето общество страда от несигурност във всеки аспект, това минава само през редовно правителство", коментира тя. 

Комитова подчерта, че за БВ приоритет овладяване на инфлацията на хранителните стоки. "Всичко друго можем да преживеем, поскъпването на мебелите, колите и жилищата, но цената на храната, която довежда наши граждани да стоят гладни, според мен абсолютна безотговорност на политиците. Докато се карат политиците, гражданите и бизнесът ще страдат", каза още Виолета Комитова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика