Комисиите работят, а депутатите още не могат да се разберат за председатели

Ружа Райчева 18 май 2023 в 11:44 886 0

Николай Денков в кулоарите на парламента

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Николай Денков в кулоарите на парламента

Разговорът за съставяне на парламентарните комисии е доста сложен, има разнопосочни искания и интереси. Бяха представени едни предложения, продължава обсъждането. Днес няма да бъдат гласувани (председателите на) комисиите. 

Това заяви Николай Денков от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) в кулоарите на парламента въпреки вчерашната заявка на председателя на Народното събрание (НС) Росен Желязков (ГЕРБ-СДС), че първа точка днес може да бъде избор на председатели на комисиите. 

Тъй като тази сутрин в деловодството не бяха постъпили нови проекторешения за избор на председатели, днешното заседание имаше една точка - изслушване на вътрешния министър Иван Демерджиев по повод изнесената от главния прокурор Иван Гешев и неговия заместник Борислав Сарафов информация. 

Поне 8 разследвания на хора на публични длъжности висят. ГДБОП да разследва магистрати, иска МВР

Вчера ГЕРБ и ПП-ДБ успяха да се споразумеят само за избора на ротационен председател на правната комисия - Стою Стоев от ПП-ДБ. Другите парламентарни групи не подкрепиха предложението. 

По време на вчерашното обсъждане депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков заяви, че е недопустимо председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов да оглави комисията по политиките за българите в чужбина, както беше в предходното 48-о НС. 

Днес в кулоарите на НС Денков беше категоричен, че в ПП-ДБ няма "отделни депутати", които да гласуват за проектокабинета на ГЕРБ начело с Мария Габриел. Той подчерта, че ПП-ДБ вече са заявили, че няма да подкрепят предложения кабинет.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови