Комисията за имунитетите остана без председател

БСП и ИТН отказаха да участват в нея, ГЕРБ, ПП-ДБ и ''Възраждане" отказват да я ръководят, а кандидатурата на ДПС не се прие

Ружа Райчева 14 юни 2023 в 13:15 3127 2

Стигна се дотам Кирил Петков да призова

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Стигна се дотам Кирил Петков да призова "Възраждане" да оглавят комисията

След като депутатите създадоха временната комисия за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов, Кирил Петков Даниел Александров и Димитър Аврамов със скандал, те се натъкнаха на любопитна ситуация - няма кой да я оглави.

Причината е, че парламентарните групи на ГЕРБ, "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и "Възраждане" отказват да я оглавят, кандидатът на ДПС (Хамид Хамид) не бе приет, а от БСП и "Има такъв народ" като цяло отказаха да излъчат свои представители за участници в комисията. 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ направи предложение Хамид Хамид да стане председател, но и двете гласувания в пленaрната зала отхвърлиха идеята. 

"Пералняджии и страхливци": Скандал в НС заради комисията за имунитетите на Борисов и Петков

Все пак депутати успяха да си изберат състав. Членове на комисията от ГЕРБ са Десислава Атанасова и Рая Назарян. От ПП-ДБ - Никола Минчев и Димитър Найденов. От "Възраждане" - Петър Петров и Николай Дренчев. ДПС издигнаха Хамид Хамид и Гюнер Ахмед.

По време на дебатите в пленарната зала Кирил Петков призова "Възраждане" те да оглавят комисията.

Малко преди гласуването зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев му отговори, че те категорично няма да водят комисията, защото тя цели да "пере".

Докато не бъде избрано ръководство, се очаква председателят на парламента Росен Желязков да свиква заседанията, както в момента се налага да прави и с постоянните комисии, тъй като и те бяха съставени без ръководства. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

2

Mateevk

14.06 2023 в 13:54

И кой свири на тая свирка, ако мога да попитам? Може да се тълкува и другояче. Въпрос на тълкувание. От една страна твърдим, че съдебната ни система за нищо не става, а от друга страна призоваваме да се оставим доброволно в ръцете й.

5827

1

pisnamiotmutri

14.06 2023 в 13:20

Тук вече си пролича, че Киро играе по свирка. Вместо да си даде имунитета и да послужи за пример, той се вкарва в общ кюп с престъпници за да размие вината им. Дяволът е в малките детайли.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки