Кирил Петков официално влиза в политиката. ''Проектът ни не е партия на президента''

Ще участваме на изборите, но още не сме избрали формацията ракетоносител, каза бившият служебен министър

OFFNews 16 септември 2021 в 10:20 22629 4

Снимка БТА/Христо Касабов

Получих покана от президента да бъда отново министър на икономиката. Но решихме да продължим да работим по-дългосрочно за промяната. Ще бъдем участници в следващите избори, заяви досегашният служебен министър на икономиката Кирил Петков, като предаде поста на наследничката си Даниела Везиева. 

Даваме си сметка, че времето, което остава до следващите избори, е твърде кратко, за да регистрираме партия. Още не сме взели решение как ще се явим, но хората, които са около нас, ще са успешни. Нивото им на почтеност трябва да бъде доказуемо, не на думи, а с действия - например за произхода на парите им, обясни Петков. 

Ще видим между всички възможни варианти кой е най-добрият. Ако това беше инженерен проект на някой, сега щеше да има партия, на която ние да скочим, категоричен бе той. 

Като видяхме какво сме свършили за 4 месеца, си казахме: "Можем ли да жертваме още 4 години?". Всички близки ни подкрепиха, разказа Петков. 

Ще искаме да съберем всички почтени хора, с които да продължим напред. Това няма да е по-никакъв начин президентска партия, подкрепяме Румен Радев, но това не е неговата партия, категоричен бе Петков. 

По думите му новият проект не може да се определи като десен или ляв: искаме с десни средства да постигнем леви цели, обясни Петков. 

Условието към формацията-ракетоносител е едно - доверете ни се, видяхте какво направихме за 4 месеца, решенията ще ги взимаме ние. Включително и към Екогласност, потвърди думите на лидера Емил Георгиев от вчера Кирил Петков. 

От думите му стана ясно, че служебният министър на образованието не се е присъединил към проекта сега, заради старта на учебната година в условията на пандемия. Николай Денков е уникален човек, похвали го Кирил Петков. 

Всякакви хора ходят по терена и говорят с всички от наше име, не им вярвайте. Ако някой ви иска пари за новата формация, не му давайте. Всички, които брокерстват политически в момента, не са оторизирани от нас, подчерта Петков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

16.09 2021 в 10:55

Отличен подход!
"По думите му новият проект не може да се определи като десен или ляв: Искаме с десни средства да постигнем леви цели, обясни Петков."

Като избирател на ДБ, приветствам проекта!