Петков и Василев искаха да овладеят партия Екогласност за новия си проект, твърди лидерът й

OFFNews 15 септември 2021 в 21:28 15929 4

Снимка bsp.bg

Емил Георгиев

Ние бяхме потърсени да поемем новия политически проект. Имахме два разговора. Първият беше с представител на г-н Петков, г-н Василев и министъра на образованието. Казаха, че разчитат на нас, защото сме модерна партия. Но поставят условие – те да ръководят изцяло дейността на "Екогласност". И аз казах, че разговорът приключва, заяви пред БНТ председателят на политически клуб "Екогласност" Емил Георгиев.

Те предложиха и друг тип съдействие. На другия ден същият този техен представител ми се обади и каза, че лично Кирил Петков желае да се срещнем. Разговорът ми с Кирил Петков беше два часа. На него му казах, че няма как да се съгласим на нас да ни бъдат предложени условия. Оттеглиха иска си да поемат изцяло ръководството. Тогава поставиха искането да влязат в ръководството на "Екогласност", защото ние след няколко дни имахме национална конференция, заяви Емил Георгиев.

На нас се предложиха избираеми места. Поне две избираеми места - от което едното примерно в Хасково, другото в Монтана. Те поемат изцяло кампанията и те ще ни предложат хората. Казаха, че са направили кастинг във всички области, подбрали са 50 души, добави председателят на "Екогласност".

Той твърди, че въпросните разговори са се провеждали преди две седмици.

Зададох въпроса кой стои зад този проект, защото в публичното пространство се говори, че президентът е зад този проект. Не получих отговор, но ми се каза, че зад този проект стоят представители на президентската институция. Казах, че повече разговори няма да има. Те споменаха, че с този проект е запознат и министър-председателят, твърди Георгиев.

Президентът не стои зад този проект, но негови хора - да. Има хора в президентството, които искат да разбият левицата. Нека да ви кажа едно име. Дали беше въпрос на случайност - г-н Копринков, който е един от секретарите, ме попита дали продължаваме разговорите с тези, въпросните господа. Той явно е знаел, каза още Емил Георгиев.

През последните деситилетия политически клуб "Екогласност" е традиционен партньор на БСП, неведнъж са се явявали в коалиция на изборите. Емил Георгиев е председател на  "Екогласност" от 2006 г. При проверка на кандидатите за местните избори през 2007 г. Георгиев е огласен от Комисията по досиетата като секретен сътрудник на бившата Държавна сигурност към ОУ на МВР във Видин с псевдоним "Станислав".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови