Проф. Лилков очаква бял дим над СОС утре

OFFNews 24 януари 2024 в 10:25 5944 1

Проф. Вили Лилков

Снимка БГНЕС/архив

Проф. Вили Лилков

Утре ще има бял дим от „Московска“ 33. По всяка вероятност ще намерим решение и ще бъде избран постоянен председател на Столичния общински съвет. 

Това заяви проф. Вили Лилков, съветник в СОС от Синя София, по БНР. Столичният общински съвет ще направи утре седми опит да избере свой председател. 

По думите му през последните дни има напредък по преговорите за избор на председател на СОС, а решението е свързано с взаимни отстъпки от страна на по-големите политически сили. 

Има голямо напрежение между първите две политически формации – ПП-ДБ-Спаси София и ГЕРБ-СДС. Независимо, че провеждахме доста разговори и официални, и неофициални, ГЕРБ-СДС не участваха в тези преговори до момента. А „Възраждане“ заявиха, че те не трябва да бъдат търсени дори за разговори, каза проф. Лилков. 

Според него няма да се сключи коалиционно споразумение между първите две политически сили, но съществува готовност да се излезе от ситуацията. 

От „Синя София“ предложиха изход от политическата криза с избор на временен председател на Столичния общински съвет. 

Вариантът с ротация на председателя на съвета, предложение на ПП-ДБ-СС, който  предвиждаше на поста първо да е Вили Лилков до април, после Иван Таков или Диана Тонова от БСП - до август и накрая Борис Бонев, всеки по три месеца, отпадна окончателно преди десетина дни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки