Христо Иванов: Съвсем естествено е ДБ да подкрепи Лозан Панов

Въпросът е дали проф. Герджиков ще позволи да се превърне в индулгенция на ГЕРБ и ДПС, каза съпредседателят на ДБ

OFFNews 03 октомври 2021 в 12:28 5779 2

Снимка Архив

Съвсем естествено е "Демократична България" да подкрепи кандидатурата на Лозан Панов за президент. Предстои колективните органи на трите партии в коалицията да вземат формално решение за това, заяви Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България", по БНР. 

Той подчерта, че е важно да бъде съхранен гражданският характер на тази номинация, направена от "Правосъдие за всеки", и посочи, че е коректно да не се обявява като кандидатура на ДБ. "В петък е имало разговор между колегите от ДБ и Лозан Панов, бях в чужбина и нямах възможност да участвам, каза още Иванов.

"Без да наречеш проблема и без да кажеш, че има дългогодишно зло, което е ненаказаната корупция и злоупотреба с власт, а просто да кажеш, че всички трябва да се обединят, граничи с фалша. Надявам се в рамките на своята кампания проф. Анастас Герджиков ще намери начин да погледне в очите тази реалност. ... Академичните постижения са наистина нещо впечатляващо, но ако няма история на гражданска позиция, ако няма история на собствено изживяване на шок от състоянието, в което се намира българската държава, и изведнъж кажеш, че можеш да обединиш хората, това повдига съмнение в автентичността", коментира Иванов. 

В момента изглежда, че обединението, за което говори проф. Анастас Герджиков, главно засяга ГЕРБ и ДПС", и определи като "основна драма" на кандидатурата на ректора на СУ това дали той ще позволи да послужи като индулгенция за ГЕРБ и ДПС. 

Съпредседателят на "Демократична България" заяви, че не само с "Продължаваме промяната" се борят за един и същи електорат, а и с всички останали политически формации:

"Нямаме проблем да разговаряме с когото и да било, който ни е конкурент на изборите, защото това е конкуренция на идеи и каузи. Ние имаме своите аргументи. Избирателите ще решат, след което ще работим на база на този избор, каза още Христо Иванов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

04.10 2021 в 09:39

Поздравления за Иванов!Прав е, че Герджиков не заяви гражданска позиция по повод корупцията и безхаберието на прокуратурата.