Гергов: Каква оставка, бе! Няма ненаказано добро

OFFNews 22 април 2017 в 12:19 10557 4

"Каква оставка, бе? Няма ненаказано добро. Направил съм много добро и на Сашо Дончев, и на Корнелия Нинова". Това заяви на влизане на "Позитано 20" лидерът на пловдивската организация на БСП и член на ИБ Георги Гергов.

Днес Националният съвет на БСП заседава по искането на председателя на Столетницата Корнелия Нинова Гергов да бъде изхвърлен от партийното ръководство. До това се стигна след като пловдивския бизнесмен се забърка в няколко скандала през последните седмици. Първо общинарите в града под тепетата от ГЕРБ и БСП гласуваха сделка, с която Гергов ще придобие държавен дял в панаира, а след това и се оказа, че той е бил посредник и домакин на срещата, на която главният прокурор Сотир Цацаров е заплашвал издателя на "Сега" Сашо Дончев.

"Свидетели сме на боричкане вътре в кълбо от интереси с цел овладяване на партията. В това боричкане Корнелия Нинова трябва да се изправи срещу себе си. Ако днес дилемата е тя или Гергов, вдругиден дилемата ще бъде тя или друг от кръга. Аз я питам има ли сила тя да скъса с кръга", заяви Георги Божинов на влизане на "Позитано" 20.


Бившият червен лидер Михаил Миков заяви, че дискусията по въпроса за Георги Гергов не трябва да се обсъжда пред медиите и да се бърка с важните политики на БСП, свързани с новия политически сезон.

"Ако имате да си решавате проблеми с Гергов, то те трябва да бъдат в отделна точка", посочи Миков.

По скандала с Гергов, Нинова призова журналистите да напуснат залата, тъй като дискусията ще се проведе на закрито.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови