ГЕРБ почете жертвите на комунизма с 2 минути реч за тях и 10 минути - за Корнелия Нинова

OFFNews 01 февруари 2019 в 13:01 3580 5

С пламенна декларация от името на ПГ на ГЕРБ по повод Деня за почит и възпоменание на жертвите на комунизма излезе депутатът от партията Спас Гърневски. Той отдели общо две минути на "най-жестоките страници в историята на България", след което направи 10-минутно обръщение към отсъстващия от залата лидер на социалистите Корнелия Нинова.

"На днешния ден през 1945 г. Първи и Втори съдебни състави на т. нар. Народен съд осъждат на смърт регентите принц Кирил, Богдан Филов и ген. Никола Михов. На смърт са осъдени още 8 царски съветници, 22 министри, 67 народни представители, 47 генерали и висши офицери. Осъдените са разстреляни и заровени в общи ями в централните софийски гробища", започна той.

Гърневски допълни, че след това България е превърната в соцлагер, а инакомислещите са изпращани, измъчвани и избивани в комунистическите лагери на смъртта. "В тях червената коса е покосила живота на над 100 хил. човека", продължи народният представител.

След това той припомни, че през 2011 г. правителството на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов е обявил 1 февруари за Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим, "за да помнят идните поколения зверствата на този режим". След нетолкова плавен преход обаче, Гърневски насочи фокуса към редиците на БСП.

"Днес, 30 години след прехода, тази глутница ренегати нагло и безцеремонно посягат с мръсните си пръсти към законната власт в България. Посягат доста самоуверено, защото освен директивите на генерал Решетников, зад тях изцяло е и неговото творение - президентът Румен Радев", започна той.

"В този контекст цяла седмица наблюдаваме активните мероприятия на председателя на БСП Корнелия Нинова, която отново и отново забърква вече до болка познатата смес от полуистини, внушения и откровени лъжи", допълни Гърневски.

Той я обвини, че за пореден път се опитва да вземе позата на честен борец с корупцията, но е "важно да се припомни на българските граждани коя точно е Корнелия Нинова". 

"Хората още помнят лъжите ви за задлъжняването на България, за липсващите милиарди от Програмата за развитие на селските райони, за пропускането и настаняването в България на хиляди бежанци и още, и още...", заяви Гърневски. 

"Вие сте единственият лидер на партия в тази зала, приватизирал с незнайно какви пари държавни дружества на крехката 28-годишна възраст", обърна се към неприсъстващата Нинова Гърневски. "Кога ще кажете истината за Техноимпекс?", попита депутатът. 

Той продължи с обвинения за участие в аферата "Хохегер", припомни за съществуващите СРС-та за Нинова и т.н. Гърневски завърши като призова Нинова да спре да използва "най-гнусните практики от годините на комунистическото безвремие - а именно пропагандата, посочването на враг, оклеветяването и съсипването на човешки съдби" и "да заобича нейния неприятел - Истината". "Искрено Ви го пожелаваме!", заяви от трибуната Гърневски.

След него с декларация от името на на ПГ на "БСП за България" излезе секретарят на ПГ Кристиан Вигенин, който призова Гърневски да не злоупотребява с днешната свещена "за част от българското общество" дата. "През цялото време г-н Гърневски се обръщаше към г-жа Нинова, която не е в залата. Аз разбирам, че тя ги направи да си говорят сами, но все пак трябва да има известно уважение", заяви той, подчертавайки, че лидерът на БСП не може да се защити в случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

3

choss

02.02 2019 в 09:44

Ренегатът Гърневски нищо не казва за комунистическия произход на текущия му лидер Бойко, за срещите на Бойко със Решетников, на които му е спусната заповед за сдаването на президентсвото, за оттеглянето на Плевнелиев и "зачистката" на проевропейския елит от властта. Не коментира, а и няма кой да го попита за публично казаните думи на Решетников, че ГЕРБ са им по-искрен партньор от БСП!

6145

2

kokoten

01.02 2019 в 15:30

....герберастска измет...тоя дето пишеше одите за партията и комунизма сега е по голям поборник от всички....каква духовна ,душевна и морална мизерия....по-голяма плюнка от тоя в момента в България няма....

14469

1

случайно прочетох

01.02 2019 в 13:41

Лицемери!