ГЕРБ и БСП се скараха заради депутатски статус за Крим във Фейсбук

Таско Ерменков: Писах го по къси гащи, не е позиция на БСП

ОFFNews 21 март 2018 в 11:22 6058 6

Управляващи и опозиция си размениха поредна доза критики и обвинения. Този път причината беше изказването на депутата от левицата Таско Ерменков, че Крим е гласувал за Путин, а ЕС и САЩ са "идиоти". Социалистът изрази мнението си във Фейсбук късно вечерта е неделя. 

Днес от ГЕРБ обявиха, че изказването на Ерменков "продължава една опасна антиевропейска тенденция, която се развивала от две години в най-голямата опозиционна партия в България". 

"Това изказване нарушава българския национален интерес, но и саботира прагматичната основа, на която би трябвало да се изграждат българо-руските отношения",  каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той подчерта, че в статуса на Ерменков САЩ, Германия, Франция и целия ЕС са наречени идиоти. "Припомняме, че именно тези държави и ЕС като цяло са основен и единствен гарант за националната сигурност на България, така и за икономическото и социално развитие на страната", добави Биков и настоя председателят на БСП Корнелия Нинова да вземе отношение и да каже дали това е позицията и на БСП.

Веднага след това социалистите обявиха, че няма как статус в социална мрежа да е позиция на цяла партия и нападнаха ГЕРБ. "Дъното е да ни занимавате със статусите на народни представители от БСП, които са в личен профил, които не ангажират парламентарната група и партията. Вместо да се съсредоточите върху важните за България и ЕС въпроси, постоянно ни занимавате с неща, които не са за пленарна зала", обяви депутатът от БСП Кристиан Вигенин.

Социалистът коментира още, че проблемът не е в опозицията, а в управляващите, които "не успяват да оценят кои са важните неща и какви са позициите, които следва да заемат". "Занимавате ни втори месец с анализиране на проектопозиции на БСП, с интервюта на народни представители, с Фейсбук статуси на депутати. Това тук започва да се превръща в някакъв чрезвичаен съд", каза още Вигенин. 

Малко по-късно самият Ерменков се защити и обяви, че няма как статусът му да е партийна позиция, защото го писал "вечерта, по къси гащета и тениска с лаптоп на колене".

"Скандалите, които тресат обществото, няма как да ги замажат с един Таско Ерменков. Безсилие на управляващите да избягат от скандалите, които те творят. Да измислят такива, да ги тиражират, за да стане ясно на всеки българин, че тази партия отдавна трябваше да слезе от власт", добави Ерменков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11582

4

ogi.1

21.03 2018 в 14:33

Радуле като си по къси гащи по- умен ли ставаш или си си същият само че честен безмозъчник.