Евродепутати от ГЕРБ: БСП ще подкрепи ли избори на чужда държава у нас?

OFFNews 20 март 2018 в 15:14 1420 0

Евродепутати от ГЕРБ питат БСП би ли подкрепила избори от чужда страна на територията на България. Повод за въпросът е позиция на червения депутат Таско Ерменков за изборните резултати в Крим.

В социалните мрежи в неделя вечерта депутатът от левицата цитира Христо Ботев и обяви САЩ и ЕС за "идиоти", защото отказват да признаят Крим за руски.

"Днес Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, САЩ, ФРГ, Франция, ЕС в края на краищата - чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не - Крим каза своята тежка дума, а Вие, както го беше казал Христо Ботев, "...а вий... вий сте идиоти!"", написа Таско Ерменков във Фейсбук.

По този повод днес евродепутати от ГЕРБ разкритикуваха "публичните позиции на депутати от българската левица".

"Да считаме ли, че написаното от Таско Ерменков е официална позиция на БСП и дали от Партията на европейските социалисти (ПЕС) знаят за нея?“, питат още евродепутатите от ГЕРБ. Според тях изразеното от Ерменков виждане за пореден път показва, че наследниците на бившата комунистическа партия в България по редица важни въпроси подкрепят популистки и анти-ЕС позиции.

Според евродепутатите от ГЕРБ подобно поведение от страна на БСП "поставя под въпрос както техния европейски облик, така и евроатлантическата ориентация на страната".

"Виждаме само в рамките на последните няколко месеца колко сериозно се разминава позицията на БСП с тази на европейските социалисти, както по отношение ратификацията на Истанбулската конвенция, така и по отношение на декларацията на принадлежащия към семейството на социалдемократите върховен представител на ЕС по въпросите на външните работи", казват още евродепутатите от ГЕРБ.

От ГЕРБ обявиха, че препоръчват на депутата Таско Ерменков и представителите на БСП "да се запознаят по-добре с творчеството на Христо Ботев и цяла плеяда български възрожденци и революционери като Васил Левски, Г.С. Раковски, Захари Стоянов и много други преди да ги цитират в подобен контекст".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови