Галъп: Кабинетът Борисов 3 стартира с 32% доверие

OFFNews 18 май 2017 в 13:48 5154 5

Снимка Сергей Антонов (offnews)

Кабинетът „Борисов 3“ започва своята работа при 32% доверие. Числото е около познатите нива от предходния мандат. Недоверието засега е на равнище от 55% и е малко по-ниско от обичайните в последните години стойности над 60%.

Данните са от ежемесечната изследователска програма Политически и икономически индекс на „Галъп интернешънъл“. Проучването е проведено в периода 4-11 май сред 819 респонденти и е финансирано от „Галъп интернешънъл“.

Социолозите констатират, че служебното правителство е успяло да внесе известно успокоение – недоверието в правителството е слязло от нивата над 60% от края на предходния мандат „Борисов“ до нива от около и над 50%.

Същата тенденция личи и по стойностите доверие в парламента. И там с идването на служебното правителство, отношението към институцията на Народното събрание става по-благосклонно – отрицателните оценки „слизат“ от нива над 70% в края на предходния мандат до нива чувствително под 70%. Парадоксално, тези по-благоприятни стойности на одобрение в парламента идват в период, когато той на практика отсъства.

Новият парламент стартира с 24% доверие и 66% недоверие. И тук по правило в началото на всяко ново управление, доверието традиционно нараства, но тъй като този път липсва сериозна промяна в лицата, стойностите не показват драматични промени.

В началото на май 30% са оптимисти за посоката на развитие на страната, 53% са песимисти. Макар песимизмът по традиция да преобладава, като че ли в последните месеци и години има укрепване на позитивните оценки, констатират от „Галъп интернешънъл“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

5

aviatora

18.05 2017 в 19:45

Бойко, събирай си "курвите на бойко" и да Ви няма!!!

42249

1

Denis Rizanov

18.05 2017 в 15:46

Бе той толкова гласове процентно няма на изборите, вие ми разправяте за такова одобрение. Айде у лево!
Тоя банкянски КРАДЕЦ И ЛЪЖЕЦ не може да получи одобрението на толкова много народ! Не.
Пък ако го сложиш в комбинация с онзи лъжец и лумпен, балевски, дето се е "прекръстил" на Симеонов...
Учудвам се, че е САМО 32% одобрението.
Нещастници.