Електрически коли чакат гостите от ЕС на летището от утре

OFFNews 09 януари 2018 в 13:55 4690 2

Електрическите автомобили Renault Zoe, които ще превозват делегатите на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, ще бъдат позиционирани на паркинга на Терминал 2 на Летище София утре в очакване да бъде даден старт на трансферите. 

С нулеви СО2 емисии в рамките на шест месеца, колите ще осигуряват ежедневни трансфери на пристигащите за събитията от календара на Българското председателство гости на София от летището до НДК и хотелите, в които са настанени, съобщиха от министерството на европредседателството. 

Начало на партньорството ще дадат министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и генералният мениджър на Рено Нисан България, г-н Рено Пирел. Двамата подписаха договор за партньорство през декември, според който Renault предоставя 15 електрически автомобила и шофьори за тях на Българското председателство. Те са осигурени в партньорство със Сосиете Женерал Експресбанк и Шнайдер Електрик. 

Специален информационен пул на летището ще насочва пристигащите делегати Категория В и С (експерти в работните групи и участници в сесиите от парламентарното измерение) към трансферните автомобили, които са специално брандирани.

За целите на трансферите на Летище „София“ са инсталирани и три нови зарядни станции Schneider Electric. След председателството те ще могат да бъдат използвани от всички, които искат да заредят електромобилите си докато изчакват пристигащите пътници. 

Стартът на партньорството между Министерството за Българското председателство и „Рено Нисан България“ ЕАД в 13 часа. Автомобили ще бъдат позиционирани на Летище София, Терминал 2 (до стоянката на такситата на изхода за пристигащи пътници). 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!