ДЕОС изгони председателя си Виктор Лилов

OFFNews 15 май 2017 в 09:17 9710 3

ДЕОС изгони председателя си Виктор Лилов

Партия ДЕОС е решила да изключи председателя си Виктор Лилов, стана ясно от негов пост Фейсбук от 13 май.

"ДЕОС всъщност се уплаши да се превърне от затворен клуб в истинска политическа партия. В истинска либерална партия. Това е моята тъжна констатация. Тъжна не за собственото ми изключване, основано на недоказани "намерения" (невинен до доказване на противното не е принцип, прилаган в тази организация), а заради това, че отново общността, с която споделяме общи принципи, няма (за пореден път) адекватно политическо представителство. Няма критична маса, при това дори не критична маса от либерали (това би било невероятен прогрес за обществото ни), а критична маса от демократи", пише той.

Лилов определя изключването си като "другарски съд над враг с партиен билет", но не става ясно какви са причините той да бъде отстранен.

"Аз очевидно няма как да вървя напред с подобна организация, дори и да не бях изключен. Това, че не съм част от едно затворено общество, всъщност ме направи свободен човек отново. Онези "деоски" принципи ми бяха запушили устата, а ако все пак нарушавах някой, то цензурирахте това, което съм публикувал, или ме заплашвахте в "деоските" си чатове с "неписаните си правила".

Радвам се, че вече нямам ангажимент с вас. Атмосферата беше тягостна и мрачна, като в първична партийна организация... или секта."

Павел Николов от партията определи случая като "политически маймунджилъци". "Днес бях на Общо присъствено събрание на ПП ДЕОС... Напуснах събранието веднага след първото му решение (за изключване на председателя Victor Lilov от партията!), което е равносилно на това, че съм си хвърлил "партийната книжка"... Дълги години гледах политически маймунджилъци в Ихтиман, за да ги гледам сега същите - ама абсолютно същите! - и в София... Още повече, че от опит зная до какво води всичко това: до разпад... Което, впрочем, вече не ме интересува..", написа Николов във Фейсбук.

В официално становище на партията от понеделник става ясно, че причина за изключването на Лилов е искането му да бъде поставен на избираемо място в листите на партията "единствено заради позицията му на Председател". Надзорният съвет на партията счел това за нарушение на устава. В него е записано, че реденето на листи в партията става след вътрешни избори. Резултатите от тях не отредили на Лилов исканото от него място в листите. 

"Надзорният съвет остро осъжда Управителен съвет и неговия председател Виктор Лилов за редица непремерени действия, поставили под заплаха съществуването на коалицията за парламентарните изборите 2017 г. Така се проваля и работата на всички наши членове и симпатизанти, ДЕОС да бъде уважаван и предвидим партньор и участник в българската политика", се посочва още в становището.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13780

3

Перко

15.05 2017 в 11:57

Не знаех, че има такава партия, пък чета че се карат за избираеми места :)

10538

2

Black Hex

15.05 2017 в 09:52

Изкушавам се да напиша: "педерастка му работа", но знам, че ще ми скрият поста. Затова ще акцентирам върху 2 неща:
1. Цялат същност на лгбт-джиите е затворена в "затворените" им чатове и тези думи "Онези "деоски" принципи ми бяха запушили устата, а ако все пак нарушавах някой, то цензурирахте това, което съм публикувал, или ме заплашвахте в "деоските" си чатове с "неписаните си правила"."
2. И първото по важност - това са основните съмишленици на таков и бойкикев! Не забравяйте никога това! деос е основата на "ДАЙ България!".