Дърева vs. Нинова: Нито е широка, нито е лява, нито е коалиция

Всяка критична мисъл в БСП е враг с партиен билет, смята лявата журналистка

OFFNews 05 юни 2021 в 10:51 3187 1

Голямата лява коалиция на БСП не е нито широка, нито лява, нито коалиция. Това заяви в предаването на БНТ "Денят започва с Георги Любенов" журналистът Велислава Дърева, член на БСП и на идейната платформата "Социализъм 21 век".

"Лявото е голямо, но не е обединено. Преди да започнеш да консолидираш цялото ляво пространство, трябва да консолидираш партията", коментира още тя, отправяйки приятелски огън към лидера на Столетницата Корнелия Нинова.

Според Дърева платформата в социалистическата партия "Социализъм 21 век" е идейно обединение и е създадено на базата на Устава на БСП. Най-важно за платформата според нея е "да бъдат възстановени демократичните принципи на живот и на ръководство в БСП. Според нея е необходима нова платформа, нова програма и нови лица в партията.

"Резултатите от 4 април са 500 000 гласа по-малко. Това никога не се е случвало в последните 30 години. БСП никога не е губила толкова много гласове", допълни тя.

Според Велислава Дърева след 4 април БСП е останала изолирана както от лявото пространство, така и от обществото, защото партията е била причислена към групата на статуквото и върху нея са се стоварили отговорности, които трябва да носи някой друг.

"За 5 години просто бяха разбити цели организации, цялото интелектуално ядро на БСП беше абстрахирано, всеки който има някаква критична мисъл изведнъж се оказва враг с партиен билет", посочи тя.

Дърева смята, че в момента споразуменията, които се подписват с други партия са двустранни и не може да се говори за коалиция. Тя изрази и притеснение, че има опасност от отлив от гласовете на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3162

1

Grigor Arssov

05.06 2021 в 11:58

Дърабърева...бегай за стинки при Станишката, а най добре директно при БАЙ0НЯ!!!!