БСП с ново Изпълнително бюро, евродепутатите на партията ще се отчитат лично всеки месец

OFFNews 11 октомври 2020 в 14:13 3529 0

Националният съвет на БСП прие предложеното от Корнелия Нинова Изпълнително бюро, съобщиха от пресцентъра на политическата сила.

Вотът е бил явен със 136 гласа за, 0 против и 9 въздържали се.

То е подбрано на базата на пет принципа: професионален опит във всички власти, представителност на различните секторни политики и съсловия; баланс между приемственост и обновление; възрастов баланс; представителност на шестте региона за планиране в България. 

Изпълнителното бюро на НС на БСП ще се състои от 21 членове, както досега. Увеличават се заместник-председателите, които Нинова натоварва с отговорности, както и броят на секретарите от един на двама.

Ресорите на зам.-председателите са: Публични политики; Местно самоуправление; Международна дейност. Новите ресори са Коалиционна политика и Идеология.

Един от новите моменти в работата на ИБ е въвеждането на правила за работа на групата на БСП в Европейския парламент.

Отсега нататък избраните от социалистическата партия евродепутати следва всеки първи вторник от месеца да присъстват на заседанието на Изпълнителното бюро. На него те трябва да представят отчет за свършеното през изминалия месец и план за работа, който да се одобри и съгласува с ИБ – текстове за резолюции, планирани проекти, мероприятия (конференции, семинари, обучения), инициативи, дейности, важни гласувания, официални връзки с други групи и организации.

Провежданата политиката следва да е в унисон с националната политика на БСП и да е тясно координирана и одобрявана от ръководните органи на партията. 

Четирима са заместниците на Корнелия Нинова: Кристиан Вигенин, Владимир Москов, Ирена Анастасова и Атанас Зафиров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови