БСП: Нападат доброволци, които събират подписи срещу сделката с ЧЕЗ

OFFNews 16 март 2018 в 10:32 4697 1

Снимка Архив

Доброволци на Националната гражданска инициатива „Държавата да отмени сделката за ЧЕЗ“ са нападнати пред метростанция Западен парк в София.

Инцидентът е станал вчера около 16.40 часа, съощиха от БСП. Били са унищожени нагледните материали и е направен опит да бъде скъсана и самата подписка. Нападателят е упражнил вербална и физическа агресия спрямо доброволците Екатерина Д. и Божидар Г. Само бързата намеса на граждани, които са повикали полиция, е предотвратила саморазправата с доброволците и унищожаването на подписката.

Сигнал за случая е подаден в 9-о РПУ.

Подобен инцидент се е случил и предишния ден на пункта на Гражданската инициатива „Държавата да отмени сделката за ЧЕЗ“ пред метростанция „Люлин“.

БСП осъжда подобна агресия, която цели да се осуети провеждането на една гражданска инициатива. Това е недопустимо и партията категорично ще се противопостави на посегателствата върху доброволците. Призоваваме МВР да влезе във функциите си и да осигури спокойното провеждане на подписката, заявяват от БСП. 

БСП започна подписката за разваляне сделката за "ЧЕЗ България" на 10 март. Народните представители от партията се включиха в кампанията в избирателните си региони, в инициативата участват и членовете на Националния съвет на БСП. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови