Борисов: Президентът Радев да каже кой оказва натиск върху него за Гешев

OFFNews 27 октомври 2019 в 13:41 3215 2

Президентът Румен Радев говори неистина, като твърди, че му прехвърлям отговорността за избора на Иван Гешев за главен прокурор. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като пусна бюлетини в 78-о училище Банкя. По-рано днес държавният глава заяви, че не президентът посочва и избира главния прокурор. Радев подчерта, че премиерът Борисов е избягал от своята отговорност да предложи алтернативна кандидатура и да чуе гласа на хората, които е изпратил във ВСС. 

Президентът тежко нарушава изборните правила. Когато говориш за върховенство на закона, трябва да го спазваш. Призовавам президентът да каже кой оказва натиск върху него, каза още Борисов. 

От 24-ма членове на ВСС парламентарната квота е единадесет, от тях само трима са кандидатури на ГЕРБ, а петима са на БСП и ДПС, партиите, които подкрепиха Радев, коментира Борисов. 

ГЕРБ ще предложи нова промяна в процедурите за избор на главен прокурор. Ще бъде махната възможността министърът на правосъдието да издига свой кандидат за поста, каза още Борисов.  

Гласувах за тези, които правят околовръстното шосе от Младост до Тракия, които направиха Северната дъга, които решиха кризата с боклука и правят паркове и булеварди, обясни вота си Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

2

Toni2019

27.10 2019 в 15:56

"Радев подчерта, че премиерът Борисов е избягал от своята отговорност да предложи алтернативна кандидатура и да чуе гласа на хората, които е изпратил във ВСС." Също така Тиквата пропусна да спомене за отговорноста на Ръбъла, който като правосъден министър реши да не предложи кандидат, с което предреши избора.

Така че за какъв натиск става въпрос нека Тиквата сам се сети. Избор между 1 кандидат няма нужда от натиск :D

706

1

order

27.10 2019 в 14:04

Необходим е общ фронт и "УМЕН ИЗБОР - ВСИЧКИ СРЕЩУ ГЕРБ и ПОДЛОГИ" иначе байхУЙя и байхУЙьовете ще са вечни ...
В случая трябва да се подкрепи кандидата или партията, която има най голям шанс и възможност да гътне тая напаст и това в момента е Манолова или БСП!!!
Няма леви, няма десни трябва обединение и УМЕН ИЗБОР!!!!
И Сталин, Чърчил и Рузвелт не се обичаха, но се обединиха и смачкаха Хитлер!!!!