България и Русия обсъдиха военнотехническото си сътрудничество

Венцислав Лаков 09 февруари 2016 в 15:25 3912 7

Коцев
Посланикът ни в Русия Бойко Коцев

Перспективите на военнотехническото сътрудничество (ВТС) между Москва и София обсъдиха в руската столица днес заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков и посланикът на България в Русия Бойко Коцев, предаде РИА „Новости“.

„В хода на разговора бяха обсъдени някои актуални теми на двустранните отношения с акцент върху проблематиката, свързана с военно-техническото сътрудничество. Бяха засегнати и отделни въпроси от международния дневен ред“, се посочва в съобщение, публикувано на сайта на руското външнополитическо ведомство.

Миналата година между България и Русия възникнаха противоречия в сферата на ВТС, припомня РИА „Новости“. Това се случи, след като българското правителство даде „зелена светлина“ да се подпише междуправителствено споразумение с Полша за ремонта на българските МиГ-29. Според българското военно министерство Полша е „единствената страна, която има възможност да обслужва и ремонтира МиГ-29“. Руската страна пък заяви, че позицията на България е в разрез с духа на договореностите, постигнати по-рано между Москва и София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови