Бабикян: Нямаме покана от ДБ и ПП, имаме неофициални разговори

OFFNews 03 февруари 2023 в 10:21 2073 4

Арман Бабикян

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Арман Бабикян

Имаме неофициални разговри с ПП и ДБ, но нищо повече. (...) Ние самите четири пъти призоваваме за обединение и сме абсолютно праволинейни. Присъствието вътре е безсмислено, ако няма този синергичен процес на хора с еднакво мислене, за да може да се води що годе равностойна битка. Няма никакво смаляване в ГЕРБ и ДПС. Нали виждате кои политически сили пътуват надолу. Ние не сме хора, които участваме в избори просто за да присъстваме.

Това заяви пред БНР пиар експертът Арман Бабикян от Гражданско движение "Ние идваме!". По думите му, когато някой прави заявка за такова обединение, трябва да го прави с цялото си сърце и с целия си политически разум:

"Ако някой наистина има желание това да се случи, ще преглъща, ще дава назад и ще даде път на тези, които са знакови имена, за да могат да изтеглят максимум електорат. Ако трябва, ще се откаже от субсидията си, по дяволите, и ще я даде другиму. Трябва да се правят тези стъпки."

Попитан защо общността, която символизираше протестите през 2020 г. в Народното събрание, се раздели, Бабикян отговори: "Нормално е хората да се разделят по идеологически виждания, но не по основните цели. Този наратив, свързан с борбата с мафията, беше логично да бъде общо виждане на всички тези хора, независимо къде се намират според идеологическите си виждания. Моето неразбиране е защо толкова трудно се минава по онази пътека, на която са разпределени бухалките и морковите."

Бабикян е на мнение, че предизборната кампания вече е започнала. "Максимум до седмица очаквайте някое лице, което ви е познато, да бъде призовано някъде и да дава обяснения", прогнозира той.

На никого не трябва да се отрича ролята в протестите, смята той относно ролята на президента Румен Радев и добави: "Хубаво е да бъде оценяван според собствените му възможности. Може да спечели по този начин втория си мандат". На въпрос как вижда подкрепата на ДПС за "новия" служебен кабинет на Радев Бабикян коментира:

"Очевидно нещо при президента се е променило, при ДПС едва ли. ДПС са това, което са били. При президента промяната е прекалено очевидна. Ако има желание, трябва да даде обяснение. Когато излъчваш министри, за които казваш, че са чудесни - като министър на енергетиката например, а те се кълнат в "Газпром", преди това издигаш други и после ги наричаш "шарлатани", а днес освобождаваш трети. Това е леко фриволен танц с имената на хората, но за тази работа са нужни две страни".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови