Атанасова: Да протестираш срещу даването на още права на гражданите е недопустимо

OFFNews 20 ноември 2022 в 12:01 2362 9

Архив

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Десислава Атанасова

"Да протестираш срещу даването на още права на гражданите е недопустимо", заяви в предаването на БНР "Неделя 150" председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Изказването ѝ е по повод организирания в петък протест от "Продължаваме промяната" и "Демократична България" срещу прокараните за една нощ промени в Изборния кодекс.

"Парламентът работи нормално, следва законодателната си дейност и това, че един от законопроектите, внесен от БСП (за промени в Изборния кодекс - б.р.), е разглеждан в правната комисия, в никакъв случай не можем да кажем, че е разглеждан приоритетно."

Тя лаконично коментира почти 18-часовото заседание на правна комисия и приемането на предложения посред нощ и без обществено обсъждане: 

"Трябва да има Закон за държавен бюджет, когато има правителство, което може да носи отговорност за него и чрез него ще реализира своите политики(...) Убедени сме, че гражданите с ниски доходи трябва да бъдат подкрепяни, но това трябва да става разумно, защото ще влезем в дългова спирала, което не може да изпълни основанията за влизане в еврозоната."

"Принципно винаги парламентът е ставал обект на критика, че не работи. Сега става обект на критика, че работи."

Атанасова заяви, че ГЕРБ ще се откаже от предложенията си за закриване на Обществения съвет към ЦИК, заличаването на район "Чужбина" и увеличаването на минимума на декларации за разкриване на секции извън страната от 40 на 100.

По повод увеличаването на доходите тя заяви, че нов бюджет следва да се приема, но когато има избрано правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

9

pisnamiotmutri

27.11 2022 в 10:51

Лесно е да не споменаваш проблемите и да изтъкваш нещо друго като аргумент. Половин милион невалидни бюлетини - Всеки четвърти с неуспешен вот. Това ли са правата, които Деса иска да даде?

2070

7

НЕМА ТАКЪФ

21.11 2022 в 09:50

ОТ КРАСИВОТО МАЦЕ ЛИ ви Е СТРАХ , МРЪЛЪОФЦИ ? НАВИРА ви В КУЧИ ГЪЗ ДЕТ ви ФАНЕ ! А ПРОстиТУИРАЩИТЕ 2о-тина , ЧЕКАХА И ОНЯ ДЕН ЗА НЕКОЙ ЛЕВ , АМА ПОРЕДНО ГИ МЕТНАХА !

-1655

6

ob1

20.11 2022 в 20:45

Нещо смислено като твоето "Илитерати, бездарници и тъпанари" ли, красимирчо?
Айде ето ти един въпрос към тебе и тая пачавра - "Коя е Деса Простакеса, та ще ми казва за какво е допустимо да протестирам?" Някакъв конституционен съдия ли е? Световен експерт по човешки права? Може би известен адвокат с блестяща практика? Или просто една от пионките на боко тиквата, която може само и единствено да повтаря опорки? Аре марш от където е изпълзяла! Мадурковци...

-1655

4

ob1

20.11 2022 в 15:16

Мне, недопустимо е магистрална проститутка да е в парламента! Недопустимо е проста крепостна селянка да ни поучава какви са щенията на малоумния ѝ господар боко тиквата.
Аре без номерца и без цветове, а? И без малоумната опорка за Мадуро? Щото не ги купих аз тия машини, а точно тиквата!

2099

3

Mateevk

20.11 2022 в 14:54

Аз пък искам да гласувам електронно. Милиони българи в чужбина - също. Хайде тази нощ нощ го обсъдете и ни дайте това право! Искам също да махнете номерата на партиите, да въведете контрол с видеонаблюдение и записи във всички секции и попълващите декларации да го правят собственоръчно пред избирателната комисия. Е, давам ви още една нощ за това!

-240

2

редовно четящ

20.11 2022 в 13:38

Лъжата е основната поведенческа линия на партия герб и подобните и.

5827

1

pisnamiotmutri

20.11 2022 в 12:32

Даване на още права докарали 466 хиляди невалидни бюлетини и доказателства за фалшификации. Ама кой журналист да и отговори - монолозите са важни за режимите.

https://www.segabg.com/category-first-page/broyat-na-nevalidnite-glasove-schupi-novi-rekordi