Асен Василев: С ГЕРБ имаме дълбоко различие как да се управлява държавата

Ще предложим правителство с ясна програма и с хора - и политици, и експерти, заяви съпредседателят на ПП

OFFNews 23 април 2023 в 12:58 5285 11

Асен Василев

Снимка БГНЕС/архив

Асен Василев коментира предложения от служебното правителство бюджет

Имаме дълбоко различие с ГЕРБ как да се управлява държавата. Ако се стигне до втори мандат, ще започнем разговори с всички партии. Ще предложим кабинет с ясна програма, в него ще посочим хора, които са и политици, и експерти и могат да свършат реално работата. 

Това каза пред БНР съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев. 

Или прилагаме Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и слагаме и приходите, и разходите, или казваме - няма да получим приходите, съответно няма да направим разходите. Не можем да направим разходите, а да не получим приходите. Да направиш план, в който правиш всички разходи и планираш, че няма да получиш приходите, като това ти прави дупка от 2,8 млрд. лева, това не е нормален план на държавата, коментира той проектобюджета на служебното правителство. 

Заложените за тази година капиталови разходи са в размер над 10 млрд. лева. Ако приемем, че този бюджет влезе в сила от 1 юли, за половин година това е нереалистично да се случи. Затова сме поискали от Министерството на финансите разбивка проект по проект каква е готовността тези пари да се похарчат. Преди да говорим за целесъобразност, да видим готовността, каза още Василев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

12

AlexT

24.04 2023 в 09:59

6 ..Такъв ОБИР на България , НЕ Е ПРАВЕН от новата коалиция- ДБ-ПП..И нека всеки гласува както си иска в НС ..????
Но за всеки гражданин да е ясно : КОЙ е за модерна, Нова , съвременна България и кой- си иска боко-доган-статукво и потъване пак в блатото .и .т.н..
Ще отидем пак на избори, по-добре от всички колаборации с мафията и руската агентура ...
Това накратко от мен и ЗАЩО ние трябва да го пишем, а Христо ..? ????

-1395

11

AlexT

24.04 2023 в 09:58

5 ...С две думи, че стана много дълго : НИЕ няма да управляваме България , като Боко и банда, няма да крадем, няма да има кашкавалени магистрали и т.н..Ние ще бъдем „ЗА” Европейска държава , за Нова България, НЕ МУТРЕНСКА и обирана България и т.н..Ние сме нови лица , неоцапани по гербаджийски, по-умни сме, ще бъдем честни към Вас и България ,ще прогресираме като страна в ЕВРОПЕЙСКИЯ съюз и т.н..
И нека такова Правителсто на Малцинството на ДБ-ПП да не бъде одобрено ???? ..Кой е за Европейска, а не мутренско- путинска държава – ще стане ясно за всички..И ако герб каже и ние сме „ЗА” -въпросът е ДАЛИ хората,гражданите им ИМАТ ДОВЕРИЕ, вече, дори и те да са „ЗА” ..Много загубени МИЛИАРДИ ни струва банадата на Боко, през тези години!! Такъв ОБИР на България , НЕ Е ПРАВЕН от новата коалиция- ДБ-ПП..И нека всеки гласува както си иска в НС ..????
Но за всеки гражданин да е ясно : КОЙ е за модерна, Нова , съвременна България и кой- си иска боко-доган-статукво и потъване пак в блатото

-1395

10

AlexT

24.04 2023 в 09:55

4 ..Когато се РАЗГРАНИЧАВАШ от ДРУГИТЕ партии, коалиции , ти трябва да бъдеш ПО-ПОДРОБЕН и обстоятелствен, ясен и прозрачен , убедителен, защо си РАЗЛИЧЕН , от герб,копейкинц,ниновци и сие ..Не е достатъчно да се надсмееш над икономическите познани на чалгаря..Ако не го правиш, а не го виждам убедително, тогава един гущероподобен ще ти казва , че ДБ-ПП се „срамували” от подкрепа на герб !? ???? ,а става дума – за КРИМИНАЛНИ престъпления,за крими групировка, а не за срам:)).. Има разлика между ПРЕСТЪПЛЕНИЯ и срам ..:))..И тези кримитата, да НЕ задават въпроси, с КОЙ ще бъде ПП-ДБ !? Какво предлагат ,сега ,кралите от герб ?
НЕКА ТЕ да не правят сега сметките на бюджета, грижилите се за пеевски, доган, боко и СИК, домусчиев и ЛУКойл, тръбата на путин, за феодалите и кметчетата си по места – милионери, златевци, герговци,вълка и необезпечените им кредити / КЪДЕ изчезна онзи бившия на ББР – банката- как се казваше,а Гешев ?? /..
С две думи, че стана много дълго : НИЕ няма да управля

-1395

9

AlexT

24.04 2023 в 09:54

3 ...НИЕ от ПП-ДБ - НЕ сме ТЕ !! Не сме Тези от герб !!
С ВСИЧКО по-горе , трябва да ЗАПОЧНЕ рекламирането, ПРЕДСТАВЯНЕТО на едно правителство на МАЛЦИНСТВОТО на ПП-ДБ :, т.е. НИЕ НЕ СМЕ всичко ТОВА / по горе / през последните 15 години ???? ..Ние НЕ сме тези от герб !!
Ние сме за ЕВРОПЕЙСКА ЗАКОННОСТ, МОРАЛ, Правосъдие, Просперитет ,Демокрация, Граждански права, Равенство на всички пред Закона,подкрепа за бореща се за своята Демокрация, Свобода Украйна , срещу руската агресия .. Искаме МИР, но след оттеглянето на руската колонизаторска армия от Украйна , вкл. И Крим .., за спазване на Международните Закони подписани и от русия – през 1993 година..Ще представим и хората, които са способни и могат да водят Нова България към по-нататъшна -евроинтеграция и просперитет, заедно с другите цивилизовани народи ! Противопоставяме се остро на Империята на злото нападаща съседите си в 21-вия век и то в Европа и т.н. ..
Когато се РАЗГРАНИЧАВАШ от ДРУГИТЕ партии, коалиции , ти трябва

-1395

8

AlexT

24.04 2023 в 09:52

2..НО НЕ може да се СПОРИ/ в цивилизованите държави/ , да си ЗАТВОРИМ очите за МАФИЯТА, криминалните кражби, присвоявания, кашкавалените магистрали, мултимилионерите- неграмотни МУТРИ, разхищенията на бюджета, крими обществени поръчки, милиони в чували, къщи за гости,доган и деяния- на крачка от кметчето на Бургас, хотела / като РИЛА- в София на майката на пловдивското кметче, МИЛИАРДИТЕ за тръбата напутин, друг милиард- непоискан от Боко, /неустойка / милиони за вълка, гергов , домусчиев, именията на вълка, и други сикаджии и , закона на Мента – и божковите милиони и изнудвания , тънкия асфалт – за много милиони- за кашкавалените магистрали , над милион за ПиАрКа-та на един от Банкя и т.н. НЕ сме били сикаджии, не сме били охрана на НЕплащащия данък печалба Лукойл...и т.н...Криминални престъпления , които един клоун- прокурор не вижда , не желае да види, и тези около него подчинените му „независими прокурори” ????..
НИЕ от ПП-ДБ - НЕ сме ТЕ !! Не сме Тези от герб !!
С ВСИЧКО по

-1395

7

AlexT

24.04 2023 в 09:51

Alexander Vladimirov
Имах си друга работа 5-6 дни , но ..????
тези дни вариантът – предложения за правителство на МАЛЦИНСТВОТО , като че ли , се приближава ..и от герб и от ДБ ПП- след това , като втори ..Разбира се, че това на ДБ-ПП ще е по- добро и по- добре ще бъде посрещнато от гласоподаватели и може би – не от партиите в НС ???? / нормално ???? / Но, за това трябва много добра подготовка, факти, планове, обещания,отговорност , анализи и ..популяризирането им , а засега НЕ го виждам..
1. В политиката може да се спори за инфлацията, Украйна, пенсии, дефицит на бюджета ,обезщетения за бизнеса , пари за инфаструктурата , социалните разходи, здравеопазване и т.н. , ...
НО НЕ може да се СПОРИ/ в цивилизованите държави/ , да си ЗАТВОРИМ очите за МАФИЯТА, криминалните кражби, присвоявания, кашкавалените магистрали, мултимилионерите- неграмотни МУТРИ, разхищенията на бюджета, крими обществени поръчки, милиони в чували, къщи за гости,доган и деяния- на крачка от кметчето на Бургас, хотела /

-98

6

br.bravo

23.04 2023 в 20:01

Хасан лъже без да мига.

10298

5

AntiZ

23.04 2023 в 17:44

#2, марш в кацапия, нэрэз! Там няма цензура от европейския съюз.
#3, що да не седне някой друг? Банкянският Ти простак така се засега на стола за тези 15 години, че заприлича на витошка морена.

1000

3

стикс

23.04 2023 в 17:02

Нямате различия в програмите.Стани ,да седна.Това е!
 
X

Да помогнем на украинските деца!