Адвокатите на КТБ: Съдия в болнични се произнесъл по делото за несъстоятелност

OFFNews 22 април 2015 в 13:12 3604 1

Адвокатите на КТБ: Съдия в болнични се произнесъл по делото за несъстоятелност

Един от съдиите по делото за несъстоятелността на КТБ е в болничен, но това не е възпрепятствало неговото произнасяне и постановяването на решение на СГС.

Това се казва в съобщение от адвокатската кантора Lawyer company Menko Menkov & Associates. От кантората на адвоката Менко Менков коментират, че съдът се е произнесъл по несъстоятелността на КТБ, въпреки че на 21 април "Бромак" е подал жалба срещу решението на СГС, с което се отказва съдебен контрол върху решението на БНБ за отнемане на лиценза на КТБ. 

"С тази наша частна жалба поискахме от Софийският апелативен съд (САС) да отмени обжалваното определение на СГС. В случай, че САС уважи частната ни жалба и отмени определението на СГС, има два алтернативни варианта:

- или САС ще се произнесе по същество по въпроса на частната ни жалба, като извърши косвен инцидентен съдебен контрол върху валидността и законосъобразността на Акта на УС на БНБ – негово Решение № 138/2014

- или САС ще даде на СГС задължителни указания по тълкуване и прилагане на закона, като ще задължи СГС да извърши косвен инцидентен съдебен контрол", коментират от кантората.

Адвокатите припомнят, че „Бромак“ са поискали спиране на делото, по което днес се произнесе СГС, докато горната инстанция не се произнесе по частната жалба.

"Спиране на производството по делото поискахме с отделна молба и от СГС. Очевидно е, че СГС пренебрегна подадените частна жалба и молба за спиране и реши делото без да се съобрази, че по него е постъпила частната жалба и горепосочената молба", се казва в съобщението.

В него се казва още, че неразглеждането на въпроса с отнемането на лиценза на банката по същество, съдът "лиши българското общество от разкриване на истината по случая КТБ, а законното място на разкриване на тази истина е единствено и само съда".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови