Адв. Екимджиев: Да гласуваме за Мая Манолова и да спрем диктатурата на Пеевски и Борисов

OFFNews Последна промяна на 31 октомври 2019 в 09:11 14903 6

Известният правозащитник адвокат Михаил Екимджиев записа специално видеообръщение в подкрепа на независимия кандидат за кмет на София Мая Манолова.

Според него всички демократично мислещи хора трябва да я подкрепят заради опасността у нас да бъде установена еднолична авторитарна диктатура.

Единственият начин да се справим с това е да се обединим, въпреки различията помежду ни и застанем зад кандидатурата на Мая Манолова, от която може да започне промяната в София, казва адв. Екимджиев.

Според него по подобен начин свободните граждани в Унгария, Русия и в Турция, провеждайки умно гласуване, са успели да се обединят срещу много по-страховити диктатори от нашите.

Ето и цялото изказване на известния юрист:

Аз съм адвокат Михаил Екимджиев. Свободата и демокрацията са моя кауза и вдъхновение. Затова винаги неизменно съм поддържал синята идея и съм гласувал за демократичната десница. Сега обаче ситуацията е различна. Застрашени сме от партия, която твърди, че е дясна, а в същото време се утвърждава като еднолична и авторитарна.

След назначаването на Иван Гешев за главен прокурор Бойко Борисов и Пеевски ще овладеят окончателно съдебната система. Затова ние като истински демократи трябва да реагираме, независимо от различията между нас. Единственият начин да спасим демокрацията, да спасим републиката, да спасим нашите права и свободи от заплахата от диктатура е да се противопоставим на това, което се случва и което има опасност да се случи и в София.

Налице е реална опасност от установяване на пълна авторитарна власт на политическа партия ГЕРБ във всички сфери на обществения живот. Единственият начин да се справим с това е да се обединим, въпреки различията помежду ни и застанем зад кандидатурата на Мая Манолова, от която може да започне промяната в София.

По подобен начин свободните граждани в Унгария, в Русия, в Истанбул само преди няколко месеца успяха да се противопоставят на много по-силни диктатори от нашите. Там, провеждайки умно гласуване, всички се обединиха срещу диктаторските партии на Орбан, на Путин и на Ердоган. И успяха. Нека и ние покажем, че можем да бъдем умни и далновидни.

Не е важно да харесваме Мая Манолова. Аз също не я харесвах като партиен функционер, но като омбудсман тя направи чудеса. Вярвам, че и като кмет на София ще продължи да работи по същия начин в името на хората. Затова нека не губим четири години, нека не хабим четири години от нашия живот, от бъдещето на децата ни като ги подарим на ГЕРБ. Нека да гласуваме в неделя за Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13409

7

мнение от IP

31.10 2019 в 15:00

Да гласувам за Мая Манолова е като да подкрепя БСП, за да победи ГЕРБ. Не може да стане това. Защо не излезе г-н Екимджиев с такива послания да се обедини демократичната общност за първия тур на изборите? Защо разни уж демократични партии подкрепиха Манолова, а не общ кандидат на всички демократични сили? Защо сега така драматично ме уверяват, че Манолова ще спаси демокрацията??? Къде бяха всички, които можеха да постигнат промяна с общ кандидат на демократичната общност???

1943

6

OtSofia

31.10 2019 в 13:22

Излезе, че заплахите срещу Цветанов са имали обективно основание. Друг е въпросът, че както казваше Петър Берон, става дума за борба между разбойници. Единият стана НПО-вец. Време и за другия.

7519

5

d0ni

31.10 2019 в 12:11

petio01, наистина ли смяташ, че Пеевски е бизнесмен?

3500

4

petio01

31.10 2019 в 11:34

Пеевски го предложиха Станишев и Доган по една единствена причина - ДАНС да събере информация, за образуване на дело за кражбите и злоупотребите на мутрите. Ако си спомняте заплахите на Пеевски срещу Цветанов, а после рева на Борисов в пряко предаване от парламента, че предстои арестуването, че и бастисването му в ареста. Предполагам, че Пеевски е имал силен финансов интерес от отстраняването на ГЕРБ от властта, а Станишев е поел риска да извади кестените с чужди ръце. Не се знае как щеше да приключи всичко за Борисов и ГЕРБ, ако не бяха протестите срещу назначаването на Пеевски. Половината, че и повече протестиращи едва ли щяха да тръгнат срещу Пеевски, ако знаеха че назначаването му в ДАНС ще означава разследване на кражбите и затвор за Борисов. Нито тогава, нито сега някой от замислилите операцията ще признае истинската й цел. Но друго обяснение няма. Пеевски е бизнесмен и не би се натикал сам между шамарите само заради някакъв мижав директорски пост.

2300

2

квазимодо

31.10 2019 в 10:29

Нито Путин нито Ердоган са на власт. Защото са се обединили срещу тях. Е , евала ти правим бате Мишо. Ти тъп ли си. Или със заучените фрази на кукувиците ще ни агитираш.

-1848

1

Socerez

31.10 2019 в 10:27

Цитат: Аз предложих Пеевски!
 
X