Вижте къде не можем да си купим плодове без лична карта

OFFNews 07 февруари 2015 в 12:08 10552 3

В супермаркет във Великобритания поискали личната карта на клиентка, за да й продадат плодове, съобщават от Daily mail.

Клиентката се казва Кейт Ланчестър и е на 37 години. Тя е искала да си купи купичка с резанчета пъпеш и грозде. Когато отишла на касата се появил надпис, според който продуктът се продава само на хора, навършили пълнолетие.

От персонала нито са помогнали, нито са дали обяснение на Кейт. Тогава тя свързва с представител на супермаркета, за да се оплаче. Обясняват й, че това ограничение във възрастта за този тип плодове е необходимо, тъй като те могат да ферментират и да се превърнат в алкохол.

Ланчестър заявява, че не може да повярва какъв отговор й е даден и го определя като „луд”, тъй като се противопоставя на един от основните съвети, които се дават на децата, а именно да ядат повече плодове.

За да ферментират плодовете и да се превърнат в алкохол трябва да бъдат нарязани или да са под формата на пюре или каша. След това трябва да се смесят с вода или мая и да се оставят да престоят в продължение на повече от седмица.

Дори тогава ще се получи слаба алкохолно смес. А твърд алкохол ще се наложи плодовете да ферментират допълнително.

Говорител на супермаркета, от който Кейт се е опитала да си купи плодове, коментира, че обяснението им за ферментацията на плодовете е било по-скоро шега. ”Съжаляваме, ако е било прието буквално”.

„Разбира се, че не планираме възрастови ограничения при продажбата на плодове.”

От магазина се извиняват за объркването. За да поднесат извиненията си към Кейт Ланчестър са й изпратили кошница с плодове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!