София е най-достъпната туристическа дестинация в света

Николаос Цитиридис 13 юни 2013 в 08:51 1759 1

София е най-достъпната туристическа дестинация в света
София е най-достъпната туристическа дестинация в света

София спечели приза за най-евтина ключова туристическа дестинация в света от популярния сайт за пътуване и туризъм "ТрипАдвайзър".

София предлага най-привлекателни цени за една нощувка, коктейли, вечеря и превоз. Една вечер в четиризвезден хотел с луксозна вечеря струва $145 за двама души.

Виетнамската столица Ханой се нарежда след София в класацията на туристическия сайт със $160 за нощувка и луксозна вечеря.

Най-скъпият град в света е норвежката столица Осло. Там двама души в четиризвезден хотел ще платят сумата от 475 долара, ако искат удобство и лукс.

Критериите, по които сайтът е правил своите квалификации са: нощувка в четиризвезден хотел, коктейли, вечеря за двама с бутилка вино и такси от и до летището.

Сайтът е публикувал и статистика за 2013, която показва, че три пътувания с такси в Цюрих струват колкото нощувка за един човек в Ханой.

Вечерята за двама в Тайпей, Тайван, е на същата цена като два коктейла в Сеул, Южна Корея. Една нощувка за двама в Цюрих струва колкото три нощувки за двама във Варшава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови