Само руски приказки. Владивосток забрани западните персонажи в Новогодишната украса

OFFNews 12 декември 2022 в 09:15 2855 4

Указания за празничната украса във Владивосток

Снимка Дару-Дар

Според указанията на властите, в празничната украса трябва да участват само руски персонажи.

В Приморския край на Русия с център Владивосток властите решиха да изоставят западните персонажи като Санта Клаус в новогодишната украса. В региона местата за празнични публични събития ще бъдат украсени по сюжети от руски приказки и герои от руски мултипликационни филмчета, а общините ще направят украсата с местна символика, съобщи в понеделник ТАСС, като цитира пресслужбата на губернатора на Владивосток.

„Местата за празненства ще бъдат украсени в стилистиката на руския трикольор и на националното изкуство за декорация на порцелан Гжел, като се използват сюжетите на руските приказки и анимационни филми, изоставяйки западните герои. Общините ще направят украса, използвайки местни символи. Например Анучинският район ще украси коледната елха с топки на пчеларска тематика", разказва ТАСС.

Повече от 250 културни събития се организират в градовете и районите на Приморския край в новогодишната нощ и новогодишните дни. За украса на новогодишни и коледни обекти се използват декорации и дизайни от минали години, без да се купуват нови.

По традиция ще се проведат мероприятията Областна елха и Елха на желанията. Тази година специално внимание ще бъде отделено на децата на военнослужещи и мобилизирани, участващи във войната срещу Украйна, наричана в Русия Специална военна операция. Желанията ще бъдат изпълнявани от ръководители на области, на кметства, големи компании и лидери на общественото мнение.

Пресслужбата на правителството на Приморския край съобщи през ноември след заседанието на антитерористичната комисия на региона, че във Владивосток не са планирани празнични концерти и специализирана празнична програма. В края на декември ще се проведат детски матинета с връчване на подаръци и гледане на детски филми. Не се предвижда поставянето на сцена на централния площад в града, тъй като няма да има празнични концерти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

4

Джендо Джедев

12.12 2022 в 11:08

"Вълкът се е облякъл като Снегурочка - вероятно за да не го мобилизират."

Попе, смях се с глас! :D :D :D

15914

3

поп Дръвчо

12.12 2022 в 10:56

А, да - картинката горе в статията според руските закони е "пропаганда гомосексуализма". Вълкът се е облякъл като Снегурочка - вероятно за да не го мобилизират.

15914

2

поп Дръвчо

12.12 2022 в 10:53

То хубаво ама... дядо Мраз е категорично западен персонаж. Живее в Лапландия, щатен служител на Кока-кола който врътка малко часпром няколко дни след основния си годишен ангажимент.

Малко като патриарх Кирил (той бе, Гундяев контрабандиста) който разкритикувал руснаците ползващи чужди думички. Напомнили му, че и "патриарх", и "Кирил" са чужди думи в руския език.

345

1

Джендо Джедев

12.12 2022 в 09:47

Хаха, а уж в Украйна имало нацисти... :D

 
X

Подкастът на OFFNews