Раздяла със сълзи след 62 години брак

ОFFNews 26 август 2016 в 20:28 34259 4

Плачещите съпрузи.

Снимка на двама плачещи възрастни хора, които трябва да се разделят след 62 години съвместен живот, разчуства интернет.

Става дума за Анита и Уолф Готшал, които са разделени на сила от канадската държавна администрация, която ги е причислила към два различна старчески домове, където те прекарват един без друг 8 месеца.

Снимката е направена от тяхната внучка по време на една от срещите им. Тя споделя, че това е най-тъжното нещо, което е виждала, и се налага на всеки два дни да закарват единия старец при другия, за да се видят.

Момичета споделя, че дядо ѝ е болен от прогресираща деменция и ако не вижда достатъчно често съпругата си, може да забрави коя е тя, затова роднини ги срещат през ден. Семейството му се притеснява, че ако скоро време двамата не бъдат настанени в един и същи дом, дядото съвсем ще забрави своята съпруга.

Преди дни Уолф е диагностициран с рак, което кара близките му да се обърнат за помощ към интернет обществото, за да може администрацията на Британска Колумбия да намери начин двамата възрастни да живеят заедно. Внучка им също така се оплаква, че за възрастните хора не се полага достатъчно грижа и дядо ѝ вече не може да върви, защото от 8 месеца никой не му е помагал да се разхожда и е в инвалиден стол.

"Финансово, физически и емоционално аз и семейството ми сме изтощени и молим за вашата помощ, приятели", пише тя в зов за помощ призивите им да бъдат чути.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9918

4

Пешо

27.08 2016 в 00:45

При живи роднини, живеят в старчески дом?
БРАВО! Натам сме тръгнали!

12492

2

Jivko Jeliazkov

26.08 2016 в 21:04

Явно епидемията от дебилизъм в САЩ се разпространява на север.

Около скорошните горски пожари в Албърта имаше къде по-крещящи неадекватности в реакцията на местните власти. Само че там щетите са за милиарди.

29585

1

Izalina

26.08 2016 в 21:02

Глупости. В Канада е върхът. Най-социалната система на всичките Америки не може да позволи такова нещо...

Сензация за 2 1/2 дни.