Брайън Джонсън за раздялата с AC/DC: Това не е краят

OFFNews 20 април 2016 в 11:53 7698 1

Вокалистът на AC/DC Брайън Джонсън излезе с отворено писмо до феновете на австралийските рок динозаври, за да изясни ситуацията около здравословните му проблеми и смяната му за концертните изпълнения на бандата.

Тази седмица стана ясно, че вокалистът на Guns'n'Roses Аксел Роуз ще смени Джонсън за оставащите концерти от турнето на AC/DC.

Причина за това е, че Джонсън е застрашен от пълна загуба на слуха.

Писмото на Брайън Джонсън, цитирано от WeRock.bg:

Както много фенове на AC/DC знаят, останалите концерти от световното турне "Rock Or Bust 2016", включително 10 отложени шоута в САЩ, са пренасрочени с гост-вокалист. Искам лично да обясня причината, тъй като мисля, че предишните официални съобщения не казваха достатъчно, нито са поднесени по начина, по който искам да бъде обяснено на феновете.

На 7 март, след поредица изследвания при водещи специалисти по болести на слуха, бях посъветван, че ако продължа да изнасям концерти на големи места, рискувам да оглушея напълно. Въпреки че бях ужасен от тези новини, от известно време бях предупреден, че частичната ми загуба на слуха ще започне да оказва влияние върху представянето ми на сцената. Имах трудности да чувам китарите на сцената и понеже не можех да чувам останалите музиканти ясно, се страхувах, че качеството на изпълненията ми ще спадне. Честно казано, не бих могъл да си позволя това, докато имам ясно съзнание. Феновете ни заслужават представянето ми да бъде на най-високо ниво и, ако по някаква причина не мога да осигуря това, няма да разочаровам феновете или да изложа другите членове на AC/DC. Не съм кръшкач и искам да довършвам започнатото. Обаче докторите казаха ясно на мен и моите колеги от групата, че нямам избор, освен да спра да изнасям концерти за останалите шоута и в близко бъдеще. Това беше най-черният ден в професионалния ми живот.

От тогава имах няколко консултации с моите лекари и се оказа, че за обозримото бъдеще няма да мога да изнасям концерти в големи зали и места с размер на стадиони, където нивата на звука са по-високи отколкото мога да понеса, без да рискувам сериозна загуба на слуха си и пълно оглушаване. След това дадох всичко от себе си да продължа, въпреки болката и проблемите със слуха си, но се оказа, че това е твърде много, за да го понеса, и твърде рисковано.

Лично аз съм съкрушен от това положение повече отколкото някой може да си представи. Емоционалното ми състояние в момента е по-лошо от всичко в моя живот досега. Да бъда част от AC/DC, да записвам албуми и да изнасям концерти пред милиони запалени фенове през последните 36 години бе делото на моя живот. Не мога да си представя да продължа без да съм част от това, но в момента нямам избор. Едно е сигурно - че аз ще бъда с AC/DC винаги и на всеки концерт духом, ако не физически. Преди всичко - чувствам се ужасно да разочаровам феновете, които са си купили билети за отменените концерти и които са подкрепяли силно мен и AC/DC през всички тези години.

Думите не могат да изразят дълбоката ми признателност и сърдечни благодарности не само за отправените добри пожелания в последно време, но и за годините лоялна подкрепа на AC/DC. Благодаря и на Angus и Cliff за тяхната подкрепа.

Накрая, искам да уверя нашите фенове, че не се оттеглям. Докторите ми ме увериха, че мога да продължа да записвам в студио и иман намерение да правя това. В момента всичките ми усилия са насочени към продължаващото лечение за подобряване на слуха ми. Надявам се, че с времето слухът ми ще се подобри и ще ми позволи да се върна към изпълненията на живо. Макар изходът да е несигурен, аз съм насроен оптимистично. Само времето ще покаже.

Още веднъж - моите най-искрени пожелания и благодарности към всички за тяхната подкрепа и разбиране.

С любов, Брайън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12603

1

r00t

21.04 2016 в 00:27

"..Надявам се, че с времето слухът ми ще се подобри и ще ми позволи да се върна към изпълненията на живо...." На неговата възраст е трудно да се очаква подобрение с времето, но медицината и хъсът за рок правят чудеса...