Quantcast

Полицията арестува картина на Путин и Медведев по бельо (снимки)

Последна промяна на 28 август 2013 в 11:37 4847 27

Картината, носеща името
Картината, носеща името "Травестит".

Скандални картини, между които една на руския президент Путин и премиера Медведев по бельо, бяха конфискувани от полицията в руската галерия "Музей на властта".

Руските власти иззеха и картини на руския патриарх, изобразен с татуирано тяло, и две изображения на руски депутати, подкрепили закона за забраната на гей-пропагандата.

Пред руски медии собственикът на галерията в Санкт Петербърг Александър Донской, обясни, че не е получил обяснение за конфискацията на картините.

Според медиите иззетите картини ще бъдат подложени на експертиза, най-вероятно за това дали са проява на екстремизъм. "Травести", както се нарича картината с Путин и Медведев, "От изповедта" - с патриарха, "Дъгообразният Милонов" с петербургския депутат и "Еротичните сънища на депутатката Мизулина" са дело на художника  от Архангелск Константин Алтунин.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.08 2013 в 11:18

Добре информирани източници от петербургския офис на Федералната служба за сигурност са потвърдили, че е започнало вътрешно разследване за изтичане на информация. Работата е там, че дамското бельо от картините отговаря на реалното, което ползват Путин и Медведев. Това е заплаха за националната сигурност на Русия.

29.08 2013 в 02:07

еех,Поля,Поля,как хубаво си беше преди в СССР.няма тинтири-минтири,изкуство ли?другаря Жданов отговарящ за културата тогава го е казал много точно за отношението на болшевиките:като чуя за култура са хващам за кобура.сега само имената и датите са други,иначе прилики същите.абе случайно да сте от дружинката на Дудука,нищо лично,просто лесно се вижда от IPто

28.08 2013 в 23:06

Правите ли разлика между пример и принцип?
Все започва с П, ама не е едно и също.

28.08 2013 в 23:02

Ами, каkто гледам, когато е в името на "демоkрацията" май можело...

28.08 2013 в 22:59

Нали виждаш кого сравнявам. И се надявам да разбираш какво имам предвид с коментарите си. А ако очакванията ми са твърде високи, ше прощаваш.

28.08 2013 в 21:49

Вся власть советом?

28.08 2013 в 21:43

Нали не сравняваш Путин с Христос? По-скоро, виждам, се доближаваш до идеята, че карикатури като Станишев и Путин трябва да се изобразяват. Значи няма противоречие. Браво, Поля!

28.08 2013 в 21:40

Естетиката на Путин, предполагам? Естетиката на панелните блокове и комуналните квартири? Изяществото на примуса и петилетката?
Аз лично виждам съвсем умерена провокация в картините, крайно време е да престанат да се изживяват като икони, които не подлежат на оскверняване. Те са си осквернени отдавна.

28.08 2013 в 20:50

Хехе, вся власт меценатов,...

... ама да не си помислите, че това има нещо общо с нездравите политикономически пристрастия.

Неееее, това са ЗДРАВИ политикономически пристрастия. То затова и в Наказателния кодекс ги здравосват здраво. Въобще пристрастията, пък дали са политически или неполитически не подлежи на коментар. И особено подчертано за публичните личности.

Иначе е много лесно да се философства на тема права - собствените (особено ценни) и на опонентите (подчертано безценни).

28.08 2013 в 19:45

Относно поля - смисъла на изкуството е в свободата на изказа, ако аз искам да изобразя станишев съвкуплявайки се с jean-christophe cambadélis, това е израз на моето отношение към партия ПЕС и ако има меценат, който да ми публикува произведението, то на какво основание някй ще го конфискува? Това може да стане само ако има абсолютната власт - тогава минаваме в други измерения. Тук става въпрос за публични личности! Ако аз изобразя по подобен начин съседите, това вече е кич! Другото са нездрави политикономически пристрастия :)