Новозеландско чудо: Рибар прекара цяла нощ в ледения океан, сблъска се с акула и оцеля

OFFNews 04 януари 2024 в 13:00 2500 0

Перка на акула

Снимка Getty Images

Перка на акула

Новозеландски рибар паднал зад борда и прекарал близо 24 часа в студени и бурни води, където привлякъл вниманието на преминаваща акула. Вчера той бил спасен по чудо край бреговете на родината си, след като използвал отражението на часовника си, за да сигнализира за помощ.

Сержант Уил Хамилтън от полицията в Уангамата коментира, че спасяването на рибаря е "истинско чудо", предаде Си Ен Ен. 

Рибарят потеглил сам със своята 12-метрова лодка на 2 януари. Той паднал в морето на 55 км от Северния остров на Нова Зеландия, докато се опитвал да улови марлин - едра хищна соленоводна риба.

Когато лодката му започнала да се отдалечава по течението, рибарят направил опит да доплува до близките острови Алдерман, но бил повлечен от силни подводни вълнения.

Твърде изтощен, за да продължи да плува, той издържал цялата ледена нощ в океана.

Оцелелият разказва, че през кошмарната нощ имало момент, в който го приближила акула, за да го "подуши", след което си тръгнала.

"Истинско чудо е, че рибарят е все още жив след това изпитание", заяви сержант Хамилтън. Той определи спасителната акция като "поредица от щастливи събития".

В деня след изчезването на мъжа трима рибари забелязали блещукаща светлинка на около 500 метра от лодката си.

Когато се приближили, видели как бедстващият рибар отчаяно маха с ръце, за да им привлече вниманието. Той е бил открит на 16 км от остров Майор, в район, където към момента било абсолютно безлюдно.

Капитанът на лодката, спасила рибаря, Макс Уайт разказа, че за тях е било най-важно да държат мъжа буден и на топло, след като го качили на борда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика