Множат се злополуките заради смартфони

OFFNews 10 ноември 2015 в 13:50 3942 1

Смартфони

Снимка Архив

При младите рискът да се блъснат в нещо заради своя умен телефон е 43 процента.

Нарастват злополуките от смартфони, пише „Дейли мейл“, цитирайки социологическо изследване за битовите инциденти в Обединеното кралство и за причините им.

13% от британците са се блъскали в нещо или в някого, докато вървят, вторачени в екранчето си. Във възрастовата група от 16 до 24 години обаче този процент скача до 43 на сто. А на 60 процента от младите се е случвало да си изтърват телефона на лицето, докато четат легнали.

В дребни и едри злополуки, свързани с каквато и да било техника или обзавеждане, попадат годишно около 41% от хората, като младежта и в това отношение е особено уязвима – при нея процентът е 84 на сто.

Националното проучване, цитирано от „Дейли мейл“, разкрива и „редица странни инциденти, която хвърля светлина върху опасностите на модерния живот“.

Има пострадали от тапи на шампанско, но има и хора съумели да се наранят с прът за селфи снимки. Не са малко „жертвите“ на кухненска техника, но има и оплаквания от сос чили, попаднал в окото, както и от заклещване в поза от йога.

Всеки шести от анкетираните в проучването е падал през годината от гимнастически уред, а всеки 12-ти е изпускал гири върху себе си.

Най-често британците си докарват проблем в дома. Сред тях 44 на сто са се парили, докато гладят, а 35 на сто са преживели спъване в домашен любимец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови