„Летище“ в Младежкия театър

05 ноември 2012 в 21:16 2788 0

"Летище" на сцената на Младежкия театър.

На 7 ноември от 19 ч. се играе предпремиерата на спектакъла „Летище“ в Младежкия театър.

В краткия анонс на постановката се казва, че „това е история за любовта, самотата, умората и надеждата“. Голямо европейско летище е затворено по неясни причини. Пътниците са оставени буквално да си седят на куфарите и да чакат без да знаят докога. Туристически дестинации и мечти се сблъскват и смесват...

Режисьор на постановката е Владимир Люцканов.

Спектакълът е по пиесата „Светулки“ от Тена Щивичич, хърватска авторка родена през 1977 г. Тя е завършила Театралната академия в Загреб и Goldsmiths College, в Лондон.

По-известни нейни текстове са: „Не можеш да избягаш от неделята”, „Пссссссст”, „Ние, двамата”, „Чупливо”, „Седем дни, седем нощи” и „Светулки”. Пиесите й са поставени в над 10 европейски страни, печелили са различни награди. В момента Тена Щивичич живее със съпруга си актьора Дъглас Хеншал в Лондон.

В актьорския състав на постановката ще видите Койна Русева, Атанас Атанасов (гост), Стефан Мавродиев, Ангелина Славова, Бойко Кръстанов, Искра Донова, Елена Бърдарска, Лилия Гелева, Вежен Велчовски, Гергана Христова, Ярослава Павлова, Мила Люцканова (студентка от НАТФИЗ) както и Катерина Златарова, Мартина Апостолова, Златина Никифорова, Андреа Атанасова, Таня Костадинова и Павлета Дойчинова (студентки от НБУ).

Бистра Величкова

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews