Изграждат първия хотел от контейнери в София

OFFNews Последна промяна на 05 юли 2015 в 13:59 1653 4

Снимка: Звезделин Минчев

Първият хотел от контейнери вече е проектиран и строежът му започва в София. Той ще е дело на българи и ще се състои от 100 стаи.

Очаква се хотелът да е най-високата постройка от контейнери в Европа, пише news.ibox.bg.

"С огромните цветни кутии се превозват стоки от Китай към Европа. След като приключат жизнения си цикъл по отношение на транспортирането, те влизат в употреба за изграждането на сгради", обясняват проектантитe.

Контейнерите са изключително издръжливи, защото са създадени за тежки атмосферни условия по време на пътуването с кораби.

"Основната цел на проекта е да изпълнява социална функция", обясняват проектантите.

"С контейнерите ще могат да се изграждат нискотарифни хотели, бунгала, базари и офис сгради. Предстои да се реализира първото студентско общежитие от контейнери. Създадени са проекти и за детски градини, домове за възрастни хора и други. Скоростното изграждане на тези постройки е и рационално разрешение на проблема с настаняване на хора, чиито къщи са пострадали при природни бедствия.", казват още те.

Един от основните хора в проекта се казва Звезделин Минчев. Минчев твърди, че новата технология позволява да се вдигнат сгради до 9 етажа, които са изключително функционални и икономични. Бързият строеж на сградите гарантирал и бърза възвръщаемост на инвестициите. По отношения на земетресенията - една сграда на 9 етажа издържала 9 степен трус.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.07 2015 в 22:23

Леле, що мат'рял за бране! Брат'чедите ша има да 'ранят чаветъйта до догодина, че може и отгоре.

05.07 2015 в 21:35

Нищо ново. В Пловдив имаше завод, с предвидено производство на тенекиени жилища. Заводът така и не можа да започне производство, но има един прототип в употреба. За любопитните - това е хотел "Родопи", намира се с Гугъл. Бившият завод е зад него...

05.07 2015 в 14:31

Уточнител, можеш първо да се поинтересуваш какво точно е "кич", преди да се изказваш компетентно.

05.07 2015 в 14:11

Малко кич има в София явно. Дано не е на място, през което минавам често.