Експерт по история на прасетата или кои са най-шантавите специалности в САЩ

OFFNews 17 октомври 2014 в 16:22 7057 3

Университетът е мястото, в което вие може винаги да научите нещо ново и полезно, нещо, с което след време ще си намерите хубава и добре платена работа. В изредените долу университети обаче има курсове, които не са типичен пример за изучаваните навсякъде по света предмети.

Сайтът "Top Universities" публикува списък на 10-те най-шантави курсове, които могат да бъдат изучавани в американските университети. Сред тях са такива за порно, супергерои и историята на прасетата.

1. Специалност "Хари Потър" (Университетът в Охайо)

Ако сте фен на поредицата за "момчето, което оцеля", то това е точно вашият курс. В Охайо преподават на мъгълите (немагьосниците) историята на Хари Потър, неговия свят и литературните техники, които авторката Дж.К. Роулинг ползва, в написването на бестселъра. 

2. Вампирите в литературата и киното (Университетът в Уисконсин)

През последното десетилетие вампирите станаха модерни благодарение на романа "Здрач" (Twilight). Именно заради тази популярност в университета в Уисконсин може да изучавате цялата история на вампирите в литературата и киното, но не само в комерсиалната им част, а и във фолклора на Източна Европа.

3. Клингонски език (Университетът в Тексас)

За любителите на научна фантастика университетът в Тексас е перфектното място, където могат да научат фантастичния език от Star Trek - клингонски. За него от години съществуват книги и цели курсове за изучаването му.

4. Сериалите: Семейни и социални роли (Университетът в Уисконсин)

Студентите могат да се разсейват по десетки начини от учебния процес. Един от тях е гледането на сериали, голяма част от които са достъпни онлайн. В Уисконсин ще може да съчетаете приятното с полезното, като изучавате семейните и социални ефекти на ТВ поредиците върху обществото.

5. Щастието от боклука (Университет Санта Клара)

Преподавател по този странно звучащ предмет в Санта Клара е Вирджиния Мацек, която счита курса за много популярна и успешна. Тя кара студентите си да търсят като истински археолози полезни предмети в бунища и да изучават боклука като обект на науката.

6. Науката на супергероите (Университетът в Калифорния, Ървайн)

Науката на супергероите всъщност е нов курс и начин в обучението по физика. По този предмет студентите учат принципите на физиката, но по различен начин, свързвайки ги със суперсилите на Супермен, Спайдърмен и Батман.

7. Историята на прасетата в САЩ (Университетът в Синсинати)

В този курс може да научите всичко за прасетата, но без рецепти за тяхното сготвяне. Ако искате да знаете ненужни неща като борбата за правата на прасетата в САЩ, това е вашият курс.

8. Зомбита (Университетът в Балтимор и Колумбия Колич Чикаго)

В тези учебни заведения може да научите за примерите за "живите мъртви" в новата култура, вуду куклите и видео игрите със зомбита

9. Поуките от сериала "Изгубени"

"Изгубени" е толкова популярен, че от университета Вандербилт са решили да отделят цял академичен курс за него. Професор Слууп твърди, че ТВ поредицата е идеална за изучаване заради голямото си разнообразие на персонажи, религия-срещу-наука моменти и завъртяни сюжети.

10. Порно и общество (Университетът на Ню Йорк в Бъфало)

Курсът "Порно и общество" изучава ролята на порнографията в развитието на интернет и как въздейства на обществото. Лекторът Александър Халавейс обяснява, че целта на курса не е нито да хвали, нито да критикува порното, а само да дискутира взаимодействието между него и технологиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!