Джуджетата от "Хобит" дойдоха на гости на Ямбол

ОFFNews 10 декември 2015 в 13:53 7648 2

Снимка Община Ямбол.

Коледните джуджета.

Община Ямбол публикува във Фейсбук профила си снимки на новите коледни украси в центъра на града, намиращи се точно пред сградата на общината.

Те представляват 5 джуджета, 1 дядо Коледа и някаква къщурка, която не ни е ясно за какво е. Забавното в случая е, че помощниците на добрия старец изглеждат сякаш преди час са клали орки пред Самотната планина.

Джуджетата подозрително много напомнят на герои от фентъзи трилогията "Хобит" и са доста по-мъжествени и брадати от своя "шеф". Особено забавно ни се стори, че някои от тях, въпреки че очевидно са момченца (макар че нали се сещате, че във вселената на Толкин и жените джуджета имат бради), са облечени в момичешки дрехи.

Особено впечатление прави образът на заглавната снимка с кафяви мустаци в тон с якето му, цикламени шалче и ръкавички - и военни кубинки. Само не можем да разберем дали държи в ръката си брадва или кирка. Доколкото забелязахме, останалите родственици на Дурин също са барнати в свежи цветове с ботушки и кубинки. 

Снимка: Община Ямбол.

9 от 10 коментара под публикацията на общината са отрицателни или подигравателни.

"Идеята е чудесна, резултатът - твърде тъжен. Не искам да обиждам творците, но има нещо трагикомично в т.нар. коледни фигури. Поредната абсурдна акция на община Ямбол... Ами...повече въображение ще вложим, за да усетим празничността", гласи един от тях.

Снимка: Община Ямбол.

"Абе... по тъмно от тук да не минаваш! Макар че то и по светло ще си е страховито. А вътре в къщичката да не е Снежанка под формата на вещица?!!!", пък е друг коментар.

За сравнение представяме и снимка на оригиналните джуджета от "Хобит":

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!