Quantcast

Датски зоопарк ще убие 4-ма служители, за да освободи работни места

ОFFNews Последна промяна на 01 април 2014 в 09:45 65169 14

Лъвове
Лъвовете в зоопакра

Зоопарк в Копенхаген възнамерява да подложи на евтаназия свои служители, за да създаде четири нови работни места , съобщи отделът за връзки с обществеността.

От управата уточняват, че хората от персонала ще бъдат хуманно екзекутирани с летална инжекция, а след това с останките им ще бъдат нахранени хищниците.

"Въз основа на препоръката на Европейската асоциация за работна и организационна психология (ЕАРОП) решихме да освободим място за нови работни места, тъй като зоологическа градина се нуждае от свежи кадри. Открихме, че убиването на старите членове на персонала е най-евтиният и най-много ефективен начин да го направим", заяви говорител на зоопарка.

Първоначално четиримата хуманно умъртвени индивиди ще бъдат дадени на жирафите, а ако те не проявят интерес към обяда, той ще бъде поднесен на лъвовете.

"Най-възрастните екземпляри сред персонала трудно се справят с новите технологии и не могат да се адаптират бързо в новата променяща се работна среда. Намираме, че критиките от страна на някои техни роднини са напълно неоснователни", добавя говорителят на зоологическата градина.

"Зоопаркове не притежават персонала си, но те са отговорни за неговата заетост и по тази причина са в пълното си право да правят със служителите каквото преценят на територията на зоопарка. Това е единственият хуманен начин да се освободим от тях. Няма да е разумно да създадем четирима нови безработни в тази тежка икономическа обстановка, както предложиха някои безсърдечни наблюдатели", допълват от управата.

Не на последно място от там изтъкнаха, че храненето на животните с месото на служителите затворя хранителната верига и е в пълен синхрон с природните закони.

Оттам не пропуснаха и да честитят първи арпил на всички любители на животните и хората.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.09 2014 в 16:15

da vi sa izpardq v ustite

03.04 2014 в 09:00

не знам кой от оффнюз е толкова "запален" "защитник" на хуманното отношение към животните, но това тук е пълна безвкусица. Дали след изразения тук псевдосарказъм, няма довечера да замези с малко луканка от "хуманно" убито прасе??? разбира се, лицемерието и тъпотата не тези хора са безгранични. просто са избрали да си избиват комплексите, като се правят на много морални и хуманни. И кое му е хуманното да оставиш старите животни да умират в клетки? кое му е хуманното на зоопарка въобще??? зоопарковете все още съществуват само и единствено за да съхранят и размножат изчезващи и изчезнали в природата видове. Нищо хуманно няма тук. айде да си ходите в своя въображаем свят и да не си покавате носа, че ни омръзнахте с простотията си, а у нас вие сте убийците на хора- като държите глутниците по улиците.ТОЧНО това сте вие-УБИЙЦИ, скрити зад хуманна маска. Позор за вас....

01.04 2014 в 23:31

Не на шльокавицата!

01.04 2014 в 20:10

Вместо да окуражат нашите зоопаркове и те да се включат в борбата с уличните животни или корумпираните политици някои хора се подиграват на датчаните. Хората имат проблем, решават го! Животните са техни - не са дошли да убиват вашия домашен жираф или лъв... Чакай, те жирафите и лъвовете не живеят по доомвете! И какво предлагате - да ги извозят до Африка на свои разноски? Проблемът на любителите на животните е, че вместо да решават проблемите на хората им създават нови. :)

01.04 2014 в 15:48

Най-добре да ги пуснат при хищниците за да са пресни и да поканят отново децата на открит урок, за да има и някаква полза от служителите на зоопарка.

01.04 2014 в 14:26

Браво, много добро попадение! Честит 1 април!

01.04 2014 в 13:24

Аннамария, от свое или от собствено име го казвате? Честит първи април! Малко дарк, повече ирония, с привкус на размисъл - добра комбинация! Макар че за някои лъжа, за други - в северна корея - истина:)

01.04 2014 в 12:08

tozi koito go e pisal trqbva da se lekuva ot shizofteniq

01.04 2014 в 12:05

koi ideot e izmislil tazi statiq trqbva da ide v ludnica da si lekuva shizofreniqta

01.04 2014 в 11:16

Когато се цитира, задължително се посочва източника - в случая това е новина от 28 март 2014. Другото се нарича гепене по академичному.:)
Статията в theglobaledition.com съвсем няма за цел да весели хората за 1-ви април, а обръща внимание на практиката на омъртвяване на престарели животни в зоопарковете и освобождаване място за нови екземпляри. По малко черен и нетрадиционен начин, но съвсем не e обнародвана с цел майтап.
Иначе честит 1-ви април и поздравления за чувството Ви за хумор - то има и хора на о-в Сардиния, които умират от смях, погребвайки близките си (от там иде сардоничен смях - бел. Коцето) :)